Atlassian, üretimsel yapay zeka asistanı Rovo'yu genel kullanıma sundu

Atlassian, bugün yeni üretimsel yapay zeka asistanı Rovo'nun genel kullanıma açıldığını duyurdu.
Atlassian, üretimsel yapay zeka asistanı Rovo'yu genel kullanıma sundu

Atlassian, bugün yeni üretimsel yapay zeka asistanı Rovo'nun genel kullanıma açıldığını duyurdu. Mayıs ayında kapalı beta sürümüyle binlerce müşteriye tanıtılan ve bizim de detaylı olarak aktardığımız bu yenilik, şirket içi bilgi yönetimi ve iş süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor. Atlassian Intelligence teknolojisiyle desteklenen Rovo, kullanıcıların şirket içi araçlardan veri çıkararak bilgiye daha hızlı ulaşmalarını ve bu bilgileri iş süreçlerine entegre etmelerini sağlıyor.

Rovo, yapay zeka destekli arama yeteneklerine ve bir chatbot’a sahip. Bu chatbot, şirketin tüm bilgi portföyünü kapsayan bir uzman gibi çalışarak kullanıcılara içeriği bağlamsal olarak sunabiliyor. Ayrıca Rovo, güçlü yapay zeka ajanlarıyla iş süreçlerine katkı sağlıyor.

Atlassian’a göre Rovo agent'ları, sanal takım arkadaşları gibi çalışarak karmaşık görevleri yerine getirebiliyor ve iş akışlarına dahil edilerek saatler, hatta günler kazandırıyor. Atlassian’ın Ürün Müdürü Jamil Valliani, Rovo'nun Atlassian kullanıcıları dışındaki kullanıcılara da ücretsiz olarak sunulacağını belirtti. Jira ve Confluence gibi Atlassian araçlarını kullanmayan departmanlar dahi Rovo Arama ve Sohbet özelliklerinden faydalanabilecek.

Rovo, yalnızca Atlassian araçlarıyla sınırlı kalmıyor; Google Drive, SharePoint, Figma ve GitHub gibi yaygın kullanılan araçlarla da entegre bir şekilde çalışabiliyor. Bu genişletme, Rovo'nun sadece Atlassian ekosistemindeki kullanıcılarla sınırlı kalmayıp daha geniş bir kitleye hitap etmesini sağlıyor. 

Örneğin; kişiler, bir Google dokümanı üzerinde çalışırken anlamadıkları terimleri Rovo’ya sorarak şirket içi bilgilere, Confluence sayfalarına veya çalışan kayıtlarına ulaşabilecekler. Bu kapsamda Atlassian, Rovo'nun yazılım geliştiricilere de büyük katkı sağlayacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.