Nissan, elektrikli otomobillerin şarj süreçlerine odaklanan ChargeScape'e yatırım yaptı

Nissan tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, BMW, Ford ve Honda tarafından kurulan ChargeScape'e yatırım yaptı. 
Nissan, elektrikli otomobillerin şarj süreçlerine odaklanan ChargeScape'e yatırım yaptı

Sunduğu yazılım ile birlikte elektrik hizmetlerini, otomobil üreticilerini ve elektrikli araç sürücülerini birbirine bağlayan bir şirket olarak karşımıza çıkan ChargeScape, otomotiv dünyasının önde gelen markaları arasında yer alan BMW, Ford ve Honda tarafından geçtiğimiz yılın Eylül ayında kuruldu.

Japonya'nın en önemli otomobil markaları arasında yer alan Nissan da, aradan geçen bir yılın ardından ChargeScape'e dahil oluyor. Nissan tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, BMW, Ford ve Honda tarafından kurulan ChargeScape'e yatırım yaptı. 

Nissan ve ChargeScape arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Gerçekleşen yatırımın ardından ChargeScape şirketinin yüzde 25 oranındaki hissesi Nissan'a geçmiş oldu. Kısacası gerçekleşen yatırım ile birlikte Nissan, BMW, Ford ve Honda şirketleri ChargeScape'in eşit oranda ortağı oldu. İlerleyen dönemde daha fazla otomobil üreticisinin ChargeScape şirketine yatırım yapması bekleniyor. 

Elektrikli araçların akü şarjını optimize etmek için yazılım ve teknoloji sağlayan bir şirket olan ChargeScape, ABD ve Kanada'da yer alan elektrikli otomobil sahiplerine hizmet sunuyor.

ChargeScape'i kullanan sürücüler, yüksek talep dönemlerinde şarjı geçici olarak durdurmak için mali teşvikler alabilecek ve araçlarında depolanan enerjiyi elektrik şebekesine geri satabilecekler. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması ile birlikte ChargeScape ile benzer çözümlere sahip olan şirketlere olan ihtiyaç da artıyor. İlerleyen dönemlerde büyük otomotiv markalarından benzer yatırımlar görmemiz sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.