Intel ve Inflection AI'ın birlikte hayata geçirdiği kurumsal yapay zeka sistemi: Inflection for Enterprise

Inflection AI, Intel ile iş birliğine giderek Inflection for Enterprise adlı yeni bir kurumsal yapay zeka sistemini piyasaya sundu.
Intel ve Inflection AI'ın birlikte hayata geçirdiği kurumsal yapay zeka sistemi: Inflection for Enterprise

Inflection AI, Intel ile iş birliğine giderek Inflection for Enterprise adlı yeni bir kurumsal yapay zeka sistemini piyasaya sundu. Bu sistem, Intel’in Gaudi 3 yapay zeka hızlandırıcısı ve Tiber AI Cloud platformu ile destekleniyor ve 2025 yılının ilk çeyreğinde tam anlamıyla kullanıma açılacak.

Şu an itibarıyla bulut tabanlı olarak hizmet veren sistem, büyük dil modelleri (LLM) üzerinde çalışan işletmelere güçlü bir çözüm sunmayı hedefliyor. Inflection for Enterprise, her kuruluşun kendine özgü veri ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş yapay zeka modelleri sunarak, şirketlere özel çözümler getiriyor.

Sistemin merkezinde yer alan Inflection 3.0 modeli, iki farklı versiyona sahip: biri sohbet botları için optimize edilmişken, diğeri daha karmaşık kullanıcı talimatlarını takip edebilecek kapasitede. Ayrıca, ikinci versiyon JSON veri formatını destekleyerek model çıktılarının uygulamalara entegrasyonunu kolaylaştırıyor.

Inflection AI’ın bu girişimi, işletmelere yapay zeka çözümlerini kendi kontrollerinde tutmalarına olanak sağlıyor. Şirketlerin verilerine dayalı olarak özelleştirilen yapay zeka modelleri, daha verimli ve güvenli süreç yönetimi sunarken, bu modellerin sahipliği tamamen şirketin kendisinde kalıyor.

Inflection AI CEO’su Sean White, “Inflection for Enterprise, işletmelerin zekalarını tamamen kendilerinin kontrol etmesini sağlayan tek sistem. Verilerinizi, ince ayar yapılmış modelinizi ve mimarinizi siz yönetiyorsunuz. İster bulutta, ister hibrit, ister şirket içi bir yapı üzerinde çalıştırabilirsiniz” dedi.

Intel’in Gaudi 3 hızlandırıcısı, önceki nesline göre üç kat daha fazla yapay zeka çekirdeği sunarak yüksek performans sağlıyor. Ayrıca, yeni Ethernet modülüyle de veri paylaşımı hızını artırıyor. Bu da işletmelere maliyet avantajı sunarak yapay zeka uygulamalarının daha verimli çalışmasını sağlıyor. Intel’in sunduğu altyapı sayesinde, Inflection AI'ın yazılımı bazı rakip işlemcilere göre iki kat daha maliyet etkin bir şekilde çalışabiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.