El yazısını dijital metne dönüştüren uygulama: Goodnotes

El yazısını tanıyan uygulamalar, notları paylaşmayı ve grup çalışmalarında iş birliğini kolaylaştırıyor.
El yazısını dijital metne dönüştüren uygulama: Goodnotes

El yazısı, bireylerin düşüncelerini ifade etmelerine ve duygusal bağ kurmalarına olanak tanıyan önemli bir iletişim aracı. Her bireyin kendine özgü bir el yazısı var. Bu da dünya nüfusuna paralel olarak 8 milyardan fazla farklı el yazısının bulunduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla bireylerin el yazısını anlamak, günlük yaşamda, eğitimde ve iş dünyasında avantajlar sağlıyor.

Bu noktada yapay zeka teknolojisinin gelişmesine bağlı olarak bu sorun ortadan kalkıyor. Goodnotes adlı yapay zeka destekli uygulama; kullanıcıların el yazısıyla not almasına, belgelerini düzenlemesine ve bu notları dijital ortamda saklamasına olanak tanıyor.

Uygulama, el yazısını dijital metne dönüştürerek notların düzenlenmesini ve aranmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, notlarını hizalıyor, kopyalıyor ve notları yeniden düzenliyor. Goodnotes, 24 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip. Uygulamanın matematikle ilgili özel yapay zeka yardımcıları ve not alma sürecini destekleyen Ask Goodnotes asistanı bulunuyor.

Goodnotes, özel Smart Ink teknolojisi sayesinde çalışıyor. Bu teknoloji, el yazısını analiz ederek metne dönüştürüyor. Kullanıcıların notlarını daha hızlı düzenlemesine yardımcı oluyor. Bu sayede yoğun çalışma veya eğitim ortamlarında zaman kazanılıyor. Ayrıca yapay zeka kullanıcıların yazı tarzını öğrenerek daha iyi önerilerde bulunuyor. Böylece not alma deneyimi kişiselleştiriliyor ve bilgiye erişim kolaylaşıyor. 

Eğitimde, el yazısıyla not almak bilgiyi daha iyi anlamaya ve hatırlamaya yardımcı oluyor. El yazısını tanıyan uygulamalar, notları paylaşmayı ve grup çalışmalarında iş birliğini kolaylaştırıyor. Ayrıca el yazısının dijitalleştirilmesi, bilgiye erişimi artırarak özellikle okuma zorluğu çekenler için faydalı oluyor. Bu nedenle el yazısını tanımak, insanların düşüncelerini ifade etmelerini, öğrenmelerini ve birlikte çalışmalarını sağlıyor.

Goodnotes'u App Store'dan veya Google Play Store'dan indirip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.