Google, “Fotoğraflara Sor” özelliğini sınırlı sayıda kullanıcıya açtı

Şimdiye kadar bekleme listesi üzerinden kullanıcıların ilgisine sunulan özelliğe, bundan sonra daha fazla kullanıcı erişebilecek.
Google, “Fotoğraflara Sor” özelliğini sınırlı sayıda kullanıcıya açtı

Google'ın yapay zeka destekli “Fotoğraflara Sor” (Ask Photos) özelliğinin ABD'deki kullanıcılara açılacağını sizlere aktarmıştık. Şimdiye kadar bekleme listesi üzerinden kullanıcıların ilgisine sunulan özelliğe, bundan sonra daha fazla kullanıcı erişebilecek. Böylece “Fotoğraflara Sor” özelliği Google Fotoğraflar uygulamasında görünmeye başladı.

Fotoğraflar uygulamasının alt kısmına eklenen yeni bir sekme üzerinden özelliğe erişebiliyorsunuz. Diğer chatbot'larda gördüğümüz gibi, Fotoğraflara Sor da takip eden istemlere yanıt verebiliyor. Google'ın paylaştığı bilgilere göre; kullanıcılar, Fotoğraflara Sor özelliğini yakın zamanda çıktıkları bir tatilde yaptıklarını özetlemek için kullanabilir. Aynı şekilde özellik aracılığıyla, ailenizin en iyi fotoğraflarını seçerek paylaşılan bir albüme koyabilirsiniz. 

Özellik hesabınızda aktif olduğunda Android ve iOS cihazlarınızda tüm uygulamalarınızda çalışabilecek. Fotoğraflara Sor özelliğinin Arama butonunun yerini aldığını söyleyebiliriz. Yine de Fotoğraflara Sor özelliğini kullandıktan sonra geleneksel arama özelliğinden faydalanabilirsiniz. 

Fotoğraflara Sor özelliğini kullanmaya başladığınızda öncelikle verilerin nasıl işlendiğine dair bilgilendiriliyorsunuz. Bununla beraber insanlar ve evcil hayvanlarla ilgili ilişkilerinizi düzenlemeniz gerekiyor. 

Özellik şu anda tüm kullanıcılara açılmadı. Ancak ABD'de yaşayan ve daha önce bekleme listesine kaydolan kullanıcılar, yakında özelliği test edebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.