Kodsuz web uygulamaları oluşturma aracı: JitBlox

Bileşen tabanlı web uygulamalarını çevrim içi olarak ve kodlama yapmanıza gerek kalmadan oluşturmanıza destek olan JitBlox'ı sizler için inceledik.
Kodsuz web uygulamaları oluşturma aracı: JitBlox

Bileşen tabanlı web uygulamaları tasarlamak için çevrimiçi bir görsel ortam sağlayan JitBlox, 2024’ün Eylül ayında piyasaya çıktı.

JitBlox ile, çevrim içi olarak ve kodlama yapmanıza gerek kalmadan, bileşen tabanlı web uygulamaları oluşturabilirsiniz. Uygulamanız için başlangıçta Bootstrap veya Material Design kütüphanelerinden birini seçebilirsiniz. Seçim yaptıktan sonra, içerisinde bulunan popüler kullanıcı arayüzü kütüphanelerindeki widget’ları kullanabilir, modern web uygulamalarının tasarımını ve prototipini hızlandırabilirsiniz. Hazır tasarım parçalarını birkaç tıklamayla ekleyebilirsiniz. Araç aynı zamanda, gerçek veriler kullanmanıza gerek kalmadan, anında önizleme ile uygulamanızı herhangi bir cihazdan ve herhangi bir yerden test etmenize yardımcı oluyor. Marka kimliğinizi yansıtmak için özel temalar oluşturabilirsiniz.

Test edilmiş birbirinden farklı kullanıcı arayüzü kütüphanesinden, döngüleri kod tarafını düşünmeden ekleyebilirsiniz, kod ile JitBlox ilgileniyor. Birden fazla belge arasından doğrusunu bulmak ya da şifreli CSS sınıflarını hatırlamanıza gerek kalmadan temel kontrolleri ekleyebilir, sezgisel arayüzü sayesinde ihtiyacınız olan tüm değişiklikleri kolayca yapabilirsiniz.

Tasarımlarınızı tamamladıktan sonra çalışıp çalışmadığını kontrol etmek zorlayıcı bir süreç olabiliyor. Fakat JitBlox bu soruna da bir çözüm buluyor; Backend’inizin hazır ve çalışır olmasını beklemeden tasarımlarınızı kendi verilerinizle kod yazmadan test edebiliyorsunuz. Aynı zamanda uygulamanızı tek tıkla indirerek herhangi bir HTML editöründen daha hızlı kopyalayabilir, çoğaltabilir, düzenleyebilir, silebilir veya dışa aktarabilirsiniz. Araç sadece çalışan kodlar ürettiği ve iyi uygulamaları takip ettiği için uygulamanızı indirdikten sonra yüksek kaliteli kaynak kodunuzu elde etmiş oluyorsunuz. Tümünü indirmek istemezseniz, ayrı bölümlerin kaynak kodlarını da görüntüleyip kopyalayabilirsiniz. İndirmiş olduğunuz uygulamanızı takım arkadaşlarınızla birlikte çalışmak için GitHub’a yüklemeniz yeterli.

Aracın, başlangıçtan kaynak kodu indirmeye kadar her adımı için açıklanmış ve bunun dışında iki adet eğitim dokümanı bulunduğunu da belirtelim. JitBlox’ı, sınırsız herkese açık proje ve herkese açık GitHub repolarına yükleme imkanı ile ücretsiz sürümünün yanında, sınırsız gizli proje ve gizli GitHub repolarına yükleme imkanı ve daha fazlası ile ayda 18 dolara kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.