Veri merkezleri için soğutma teknolojisi geliştiren Submer, 55.5 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Submer'in 55 milyon dolarlık yatırım turu, M&G'nin liderliğinde gerçekleştirildi. Şirketin yatırım turunda Planet First Partners, Norrsken VC ve Mundi Ventures yer aldı.
Veri merkezleri için soğutma teknolojisi geliştiren Submer, 55.5 milyon dolar yatırım aldı

Veri merkezleri için soğutma teknolojisi geliştiren Submer, 55.5 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 55 milyon dolarlık yatırım turu, M&G'nin liderliğinde gerçekleşti. İspanya merkezli Submer'in yatırım turunda Planet First Partners, Norrsken VC ve Mundi Ventures da yer aldı.

2015 yılında Daniel Pope ve Pol Valls tarafından kurulan şirketin değerlemesi, alınan yatırımla birlikte 500 milyon dolara yükseldi. Submer, yeni gelen yatırımı şirketin kendi geliştirdiği sıvı soğutma teknolojisini geliştirmek, pazar payını artırmak ve yeni müşteriler kazanmak için kullanılacağını açıkladı.

Submer, veri merkezlerinin soğutma ihtiyaçlarını karşılayan bir şirket olarak tanımlanıyor. Şirket, sunucuları sıvı içinde batırarak çalışan ve tamamen biyolojik olarak parçalanabilen iletken olmayan özel bir sıvı kullanıyor. Bu yöntem, geleneksel hava ve su soğutma sistemlerine göre daha az enerji tüketiyor ve daha etkili soğutma sağlıyor.

Submer’in geliştirdiği sistemler, sunuculardan çıkan ısıyı geri kazanarak bu ısıyı binaları ısıtmak veya diğer endüstriyel süreçlerde kullanmak için yeniden yönlendirebiliyor.

Sıvı soğutma, sunucuların ömrünü uzatırken gürültüyü de azaltıyor, çünkü fan gibi hareketli parçalara ihtiyaç kalmıyor. Şirket, Telefonica ve ExxonMobil gibi büyük müşterilere hizmet veriyor ve Dell, Supermicro, Intel gibi önemli sunucu üreticileriyle iş birlikleri de yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.