ChatGPT, iki ayda 50 milyon yeni kullanıcı kazandı

Yapay zeka teknolojilerinin öncüsü olan ve aynı zamanda dün 6.6 milyar dolar yatırım alan OpenAI, son iki ayda 50 milyon yeni kullanıcı kazandı.
ChatGPT, iki ayda 50 milyon yeni kullanıcı kazandı

Yapay zeka teknolojilerinin öncüsü olan ve aynı zamanda dün 6.6 milyar dolar yatırım alan OpenAI, son iki ayda 50 milyon yeni kullanıcı kazandı. Şirket, kısa süre önce 6,6 milyar dolarlık dev bir yatırım aldığını duyururken, ChatGPT'nin dünya genelinde haftalık kullanıcı sayısının 250 milyonu aştığını açıkladı.

ChatGPT, geçtiğimiz kasım ayında bu sayının yarısına sahipken, kullanıcı tabanını hızla genişletmeyi başardı. Haziran ayında ise, The New York Times'ın elde ettiği şirket içi belgelere göre, OpenAI'ın sunduğu yapay zeka araçları aylık 350 milyon kişi tarafından kullanılıyordu. Ancak bu kullanıcıların ne kadarının ücretli abonelik tercih ettiği, ne kadarının ücretsiz versiyonu kullandığı konusunda net bir bilgi paylaşılmadı. Bu hızlı büyümenin nedenleri tam olarak bilinmiyor olsa da okulların yeniden açılmasıyla birlikte öğrencilerin, ödevlerinde ve araştırmalarında ChatGPT'den yararlanmalarının bu artışta etkili olduğu düşünülüyor.

Özellikle eğitim alanında, yapay zekanın kullanımı giderek yaygınlaşırken, öğrenciler ChatGPT'yi daha sık kullanarak bilgiye hızlı erişim sağlıyor. Bunun yanı sıra, yaratıcı projelerden iş dünyasındaki görevleri kolaylaştırmaya kadar geniş bir yelpazede kullanıcılar bu yapay zeka aracını tercih ediyor.

OpenAI'ın kullanıcı tabanındaki bu hızlı artış, şirketin gelecekteki büyüme potansiyelini de gözler önüne seriyor. Apple'ın, ChatGPT’yi yakında piyasaya süreceği Apple Intelligence sistemine entegre edeceği yönündeki haberler, bu büyümenin devam edeceğine dair güçlü bir sinyal olarak yorumlanıyor. Uzmanlar, bu entegrasyonla birlikte ChatGPT’nin kullanıcı sayısının daha da artacağını öngörüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.