Uzay taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Impulse Space, 150 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında Tom Mueller tarafından kurulan Impulse Space'in 150 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Founders Fund tarafından yönetildi.
Uzay taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Impulse Space, 150 milyon dolar yatırım aldı

Uzay taşımacılığı alanında faaliyet gösteren Impulse Space, 150 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 150 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Founders Fund tarafından yönetildi. ABD merkezli Impulse Space'ın yatırım turunda  Lux Capital, Spring Tide, DCVC, 137 Ventures, Airbus Ventures, Alumni Ventures, Balerion Space Ventures, Elysium, First Principles Group, Island Green, Overmatch, RTX Ventures, Tamarack Global ve Trousdale Ventures yer alıyor.

Şirket, yeni aldığı yatırımı, yörünge transfer araçları geliştirmek ve kendi geliştirdiği LEO Express-2 modeline odaklanmak için kullanacağını açıkladı.

2021 yılında Tom Mueller tarafından kurulan Impulse Space, uyduların yörüngelerini değiştiren yörünge transfer araçları (OTV) geliştiriyor. Bu araçlar, uzayda uyduların doğru konumlara ulaşmasını sağlamakta kritik bir rol oynuyor, böylece uzayda daha etkili hizmetler sunulabiliyor.

Şirketin öne çıkan ürünlerinden biri olan Mira, uyduları fırlatma sonrası doğru konumlarına ulaştırmak üzere tasarlandı. Diğer bir ürün Helios ise, düşük dünya yörüngesinden jeosenkron yörüngeye sadece 24 saatten daha kısa sürede taşıma yapabilmesiyle dikkat çekiyor.

Bu hızlı taşıma yeteneği, uzay endüstrisinde önemli bir rekabet avantajı sağlıyor. Şirket, uzay görevlerinin daha verimli ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanıyan çözümler sunuyor. Öte yandan şirket, uzay endüstrisinde maliyetleri düşürüp erişimi artırarak daha fazla misyonun gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.