OpenAI, 157 milyar dolar değerleme ile 6,6 milyar dolar yatırım aldı

OpenAI, Thrive Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 6,6 milyar dolar yeni bir yatırım alarak değerlemesini 157 milyar dolara çıkardı.
OpenAI, 157 milyar dolar değerleme ile 6,6 milyar dolar yatırım aldı

OpenAI, Thrive Capital liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 6,6 milyar dolar yeni bir yatırım alarak değerlemesini 157 milyar dolara çıkardı. Tura Microsoft, Nvidia, SoftBank, Khosla Ventures, Altimeter Capital, Fidelity ve MGX de katıldı.

Şirket, son yatırım turuyla birlikte, yapay zeka teknolojilerine olan ilginin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha ortaya koydu. OpenAI, bu yatırımla birlikte büyük ölçekli yapay zeka projelerine daha fazla kaynak ayırmayı ve modellerini geliştirmeyi hedefliyor. Yatırımcılar arasında küresel çapta tanınan şirketler ve fonlar yer alırken, bu durum yapay zekanın teknolojik yeniliklerde oynadığı kilit rolü de pekiştiriyor.

Şirketin geliştirdiği GPT-4 gibi dil modelleri, yapay zekanın insan benzeri dil becerileri ve analitik yeteneklerdeki gücünü kanıtlamış durumda. OpenAI'ın CEO’su Sam Altman, bu yeni yatırımlarla daha ileri teknolojik araştırmalar yapacaklarını ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.