Giyilebilir sağlık teknolojileri geliştiren Kodgem, 150 bin dolar yatırım aldı

Ofis çalışanlarının yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen giyilebilir sağlık teknolojileri şirketi Kodgem, 150 bin dolarlık tohum yatırımı aldı.
Giyilebilir sağlık teknolojileri geliştiren Kodgem, 150 bin dolar yatırım aldı

Ofis çalışanlarının yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen giyilebilir sağlık teknolojileri şirketi Kodgem, 150 bin dolarlık tohum yatırımı aldı. Yatırım turuna Mert İnanç Emir, Ferhat Ertürk ve Osman Ertürk katıldı. 

Kodgem'i daha önce detaylı olarak sizlerle paylamıştık. Girişim, özellikle günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri olan duruş bozukluklarına yönelik geliştirdiği "Straight" adlı giyilebilir teknolojisi ile dikkat çekiyor. Masa başında çalışan bireyler için özel olarak tasarlanan bu cihaz, kullanıcının duruşunu izleyerek kötü postür alışkanlıklarına karşı akıllı titreşimlerle uyarı veriyor.

Straight, sadece duruş hatalarını algılamakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların günlük yaşamında daha iyi bir postür kazanmasına yardımcı oluyor. Şimdiye kadar 20 binden fazla kullanıcı, Straight teknolojisi sayesinde duruşlarını geliştirdi.

Kodgem, 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek global pazardaki varlığını genişletmeye devam ediyor. Kodgem’in inovatif yaklaşımını bir adım ileriye taşıdığı Straight+ ise yapay zeka destekli bir duruş antrenörü olarak öne çıkıyor. Yapay zeka sayesinde cihaz, kullanıcının duruşunu gün boyunca analiz ediyor ve sadece gerektiği zaman uyarı vererek gereksiz titreşimleri en aza indiriyor. Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkaran Straight+, aynı zamanda kişiye özel raporlamalar sunarak duruş bozukluklarına karşı uzun vadeli bir çözüm sağlıyor.

Şirket, Straight+’ın önümüzdeki günlerde Amerika pazarında lansmanını gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu yeni ürünün, global pazarda büyük bir yankı uyandırması bekleniyor.

Aldığı 150 bin dolarlık tohum yatırımı ile Kodgem, hem Straight hem de Straight+ ürünlerinin teknolojisini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Şirket, bu yatırımı kullanarak kullanıcı deneyimini iyileştirecek yenilikler yapmayı ve global pazardaki satış kanallarını genişletmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.