Anthropic, OpenAI kurucu ortağı Durk Kingma'yı işe aldı

OpenAI'ın kurucularından Diederik "Durk" Kingma, rakip yapay zeka şirketi Anthropic’e katıldığını duyurdu.
Anthropic, OpenAI kurucu ortağı Durk Kingma'yı işe aldı

OpenAI'ın kurucularından Diederik "Durk" Kingma, rakip yapay zeka şirketi Anthropic’e katıldığını duyurdu. Kingma, bu yeni görevi için Hollanda’dan uzaktan çalışacak, ancak zaman zaman Silikon Vadisi'ne de seyahat edecek. Kingma'nın henüz hangi ekibe veya projeye liderlik edeceği konusunda detay verilmese de bu hamle, son dönemde OpenAI’dan Anthropic’e geçen önemli isimlerin devamı olarak görülüyor.

Kingma’nın kariyeri hem akademi hem de endüstri alanında dikkat çekici. Amsterdam Üniversitesi’nden 2017 yılında "cum laude" derecesiyle doktora unvanı aldıktan sonra, makine öğrenimi alanında önemli katkılarda bulundu. "Adam: A Method for Stochastic Optimization" gibi etkili makalelere imza atan Kingma, Variational Autoencoders (VAE) gibi yenilikçi tekniklerin de geliştirilmesine öncülük etti. 2015 yılında OpenAI'ı kurduktan sonra algoritmalar ekibine liderlik eden Kingma, 2018’de Google Brain’e katıldı ve burada üretimsel modeller üzerine çalışmalar yürüttü.

Anthropic’e geçişiyle ilgili olarak Kingma, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Anthropic’in yapay zeka geliştirme yaklaşımı, kendi inançlarımla büyük ölçüde örtüşüyor. Şirketin güçlü yapay zeka sistemlerini sorumlu bir şekilde geliştirme misyonuna katkıda bulunmak ve eski OpenAI ve Google’daki meslektaşlarımla tekrar çalışmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Anthropic, son dönemde OpenAI’dan birçok önemli ismi bünyesine katmıştı. Bu yılın mayıs ayında, OpenAI'ın eski güvenlik lideri Jan Leike ve ağustos ayında OpenAI'ın diğer kurucularından John Schulman Anthropic’e geçmişti. Şirket ayrıca Instagram ve Artifact’in kurucu ortağı Mike Krieger’i ilk ürün yöneticisi olarak bünyesine katmıştı. Anthropic’in CEO’su Dario Amodei de OpenAI'da araştırma başkan yardımcısı olarak çalışmış ve firmanın ticari odaklı yol haritası nedeniyle OpenAI'dan ayrılarak Anthropic’i kurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.