Yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren Qodo, 40 milyon dolar yatırım aldı

Dedy Kredo ve Itamar Friedman tarafından kurulan Qodo'nun 40 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Susa Ventures ve Square Peg liderliğinde gerçekleşti.
Yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren Qodo, 40 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım geliştirme alanında faaliyet gösteren Qodo, 40 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 40 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Susa Ventures ve Square Peg liderliğinde gerçekleşti. Qodo'nun yatırm turunda Firestreak Ventures, ICON Continuity Fund, TLV Partners ve Vine Ventures yer aldı. 2022 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 50 milyon dolara ulaştı. 

Qodo, yeni yatırımı ürün geliştirmek ve mühendislik ekiplerini büyütmek için kullanacağını açıkladı. 

2022 yılında Founders Dedy Kredo ve Itamar Friedman tarafından kurulan Qodo, yazılım geliştirme sürecinde hem kod üretimini hem de testlerini optimize eden bir platform olarak dikkat çekiyor. Şirketin geliştirdiği platform, şu anda 100 şirket ve bunun yanı sıra 1 milyondan fazla geliştirici tarafından kullanılıyor.

Geliştiriciler, doğal dil kullanarak çözmek istedikleri sorunları tanımlıyor. Bu sayede platform, önerilerini bu bilgilere göre şekillendiriyor. Kapsamlı bir çözüm olarak, kod yazımından inceleme aşamasına kadar tüm süreçlerde yardımcı oluyor. Şirket, kullanıcı arayüzü testleri gibi yeni hizmetler geliştirmeyi planlıyor.

Platform, geliştiricilerin karmaşık projelerde daha verimli çalışmasına olanak tanıyor, zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Öte yandan doğal dil ile etkileşim imkanı, geliştiricilerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verilmesine imkan sunuyor. Şirketin bu yaklaşımı, özellikle büyük şirketlerin mevcut kod tabanlarıyla uyumlu yeni kodlar geliştirmesine yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.