Yapay zeka tabanlı oyun geliştirme platformu Series, 28 milyon dolar yatırım aldı

LLM'ler ve üretimsel yapay zeka kullanarak video oyunları yaratan Series, Netflix, Dell, a16z, BITKRAFT ve F4 Fund gibi şirketlerin katıldığı turda 28 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka tabanlı oyun geliştirme platformu Series, 28 milyon dolar yatırım aldı

LLM'ler ve üretimsel yapay zeka kullanarak video oyunları yaratan Series (bir diğer adıyla Series AI), TechCrunch'ın paylaştığı SEC belgelerine göre sessiz sedasız bir şekilde 28 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımda en dikkat çekici detay ise tura katılan isimler oldu. Zira bu isimler arasında Netflix, Dell, a16z, BITKRAFT ve F4 Fund gibi birçok sektörden önemli isimler yer alıyor. 

Şirket, geçtiğimiz yıl, a16z (Andreessen Horowitz) tarafından yönetilen 7.9 milyon dolarlık tohum yatırım turuyla birlikte lansmanını yapmıştı. Series, oldukça genç bir şirket olmasına rağmen çeşitli satın alımlar da gerçekleştirdi. Örneğin; temmuz ayında Choices adlı interaktif kurgu oyunuyla tanınan mobil oyun stüdyosu Pixelberry'yi satın aldı.

Paylaşılanlara göre Series, oyun geliştiricilerine güç veren yeni Unity olmayı hedefliyor. Şirketin CEO'su ve kurucu ortağı Pany Haritatos ve ekibi, oyun geliştiricilerin hızlı bir şekilde oyun geliştirmelerine yardımcı olmak için üretimsel yapay zekayı kullanan Rho Engine'i yarattı.

Series, Rho'yu ilk yapay zeka tabanlı, çok modlu tam kapsamlı oyun geliştirme platformu olarak tanımlıyor; yani hem görselleri hem de sesleri yönetebiliyor. Ancak bu noktada Modl.ai Engine ve Unity'nin Muse Chat'i gibi başka yapay zeka tabanlı oyun motoru rakiplerinin de mevcut olduğunu söylemek gerek.

Fakat Rho, kendisini farklı bir konumda görüyor. Modl.ai, hata tespiti veya oyunların çökme nedenlerini bulma gibi görevlerde odaklanırken, Series, Muse Chat'i daha çok bir yapay zeka asistanı olarak değerlendiriyor. Şirket ise Rho'nun tam kapsamlı oyun geliştirme için tasarlandığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.