Yapay zeka girişimi 11x.ai, a16z liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

11x.ai'ın yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleştirdi. Şirketin yatırım turunda Benchmark, 20VC, Project A, Lux Capital ve SV Angel yer aldı.
Yapay zeka girişimi 11x.ai, a16z liderliğinde 50 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka alanında faaliyet gösteren 11x.ai, 50 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 50 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleştirdi. İngiltere merkezli 11x.ai'ın yatırım turunda Benchmark, 20VC, Project A, Lux Capital ve SV Angel yer aldı. 11x.ai, birkaç hafta önce de 24 milyon dolar yatırım almıştı, yeni yatırım turun devamı olarak gerçekleşti.

11x.ai yeni aldığı yatırımı yapay zeka tabanlı satış temsilcilerini ve diğer dijital çalışanları geliştirmek, mevcut çözümlerini genişletmek ve insan kaynakları alanında yapay zeka botları geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2022 yılında Hasan Sukkar tarafından faaliyete geçen şirket, yapay zeka tabanlı satış geliştirme botları üreten bir girişim olarak tanımlanıyor. 11x.ai, satış süreçlerini otomatikleştirerek işletmelere daha etkili ve verimli satış yapma imkanı sunmayı hedefliyor. Şirket, potansiyel müşteri araştırması yaparak satış fırsatları oluşturarak müşteriyle iletişim kuruyor. Bu süreç, insan satış ekiplerinin yükünü azaltırken, daha fazla müşteriyle etkileşim sağlamalarına olanak tanıyor.

Şirketin Alice adlı yapay zeka temelli satış temsilcisi ürünü; satış potansiyeli oluşturma, müşteri araştırması yapma ve iletişim (outreach) gibi görevlerini yönetiyor.

Diğer yandan Jordan adlı yeni tanıtılan yapay zeka ürünü ise telefon satış temsilcisi olarak konumlanıyor. 30'dan fazla dil konuşabilme yeteneğine sahip. Bu sayede hem gelen hem de giden çağrıları yöneterek potansiyel müşterilerle etkileşimde bulunabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.