Fidelity, X'teki hissesinin değerini yüzde 78,7 oranında düşürdü

Elon Musk’ın sahibi olduğu X’in değeri, Fidelity’nin yaptığı yeni bir değerlendirmeyle birlikte önemli ölçüde düştü.
Fidelity, X'teki hissesinin değerini yüzde 78,7 oranında düşürdü

Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X’in (eski adıyla Twitter) değeri, Fidelity’nin yaptığı yeni bir değerlendirmeyle birlikte önemli ölçüde düştü.

Fidelity, yatırımındaki değeri yüzde 78,7 oranında azaltarak, X’in toplam değerini yaklaşık 9,4 milyar dolar olarak belirledi. Bu durum, Musk’ın Ekim 2022'de platformu satın almak için ödediği 44 milyar dolardan çok büyük bir düşüşü temsil ediyor.

Başlangıçta Fidelity, Blue Chip Growth Fund aracılığıyla X’e 19,66 milyon dolar yatırım yapmıştı; ancak bu yatırımın değeri, ağustos ayı sonunda sadece 4,18 milyon dolara kadar düştü. Bu hamle Fidelity’nin X’in değerini ilk kez düşürmesi değil; temmuz ayında şirket, X’teki hissesini 5,5 milyon dolar olarak değerlemişti. Bu son değer düşüşü, Musk’ın satın alımından bu yana X’in değerinde sürekli bir azalma olduğunu gösteriyor.

Fidelity, 2023 yılında da yatırımını yüzde 65 oranında azaltmış ve ocak ayında yüzde 71,5’lik bir düşüş daha yaşamıştı. Buna rağmen, ne Musk ne de X veya Fidelity, bu duruma ilişkin bir açıklama yapmadı. Musk, platformu satın almak için alınan 13 milyar dolarlık krediyle ilgili olarak bankacılara paralarını kaybetmeyeceklerini söylemişti; ancak son raporlar, kredi ve bonoların değerinin beklenenden çok daha düşük olduğunu ve alacaklıların borçlarının sadece yüzde 60’ını geri alabileceğini gösteriyor.

Öte yandan, Musk’ın yapay zeka şirketi xAI, bu yılın başlarında kuruldu ve 6 milyar dolar topladı. Şirket, yeni teknolojiler geliştirmeye devam ederken, Musk’ın sosyal medya dışındaki projeleri de dikkat çekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.