Epic Games, rekabete aykırı iş birliği nedeniyle Google ve Samsung'a dava açıyor

Epic Games tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, rekabete aykırı iş birliği nedeniyle teknoloji dünyasının en önemli markaları arasında yer alan Google ve Samsung'a dava açıyor.
Epic Games, rekabete aykırı iş birliği nedeniyle Google ve Samsung'a dava açıyor

Fortnite oyunu ve Unreal Engine oyun motoru ile birlikte oyun ekosisteminin en önemli markalarından biri haline gelen Epic Games'in, Apple ile yaşadığı dava sürecini geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. Epic Games, yeni bir dava süreci ile tekrar karşımıza çıktı.

Epic Games tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, rekabete aykırı iş birliği nedeniyle teknoloji dünyasının en önemli markaları arasında yer alan Google ve Samsung'a dava açıyor. Davanın ana konusu ise Samsung akıllı telefonların 3. parti uygulama mağazalarına izin vermemesi.

Epic Games'in iddiasına göre Samsung akıllı telefonları içinde Auto Blocker isimli bir özellik yer alıyor. Bu özellik, kullanıcıların Google'ın uygulama mağazası olan Play Store veya Samsung'un uygulama mağazası olan Galaxy Store dışındaki kaynaklardan uygulama indirmesini engelliyor.

Kısacası Auto Blocker özelliği nedeniyle Samsung telefonlarda Epic Games'in uygulama mağazası olan Epic Games Store kullanılamıyor. Bu durumu Google ve Samsung arasında rekabete aykırı iş birliği olarak nitelendiren Epic Games, Kaliforniya'daki ABD federal mahkemesinde dava açacağını duyurdu. 

Epic, Samsung ve Google'ın tüketici tercihlerini azaltarak ve uygulamaları daha ucuz hale getirecek rekabeti engellediğini ve ABD antitröst yasasını ihlal ettiğini belirtti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsung, Epic Games'in iddialarına şiddetle karşı çıkacağını duyurdu. Google tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Dava süreci ile ilgili tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.