Runway'in film yapımcıları için 5 milyon dolarlık yeni fonu: The Hundred Film Fund

The Hundred Film Fund 5 milyon dolar nakit ve 2 milyon dolara varan hizmet kredisi ile 100 orijinal filme fon sağlayacak.
Runway'in film yapımcıları için 5 milyon dolarlık yeni fonu: The Hundred Film Fund

Yapay zeka video üretim platformu Runway, 100 orijinal filme fon sağlamak üzere 5 milyon dolar nakit ve 2 milyon dolara varan hizmet kredisi içeren The Hundred Film Fund'ı duyurdu.

Fon aracılığıyla Runway, özellikle, uzun metraj, kısa metraj, belgesel, deneysel proje, müzik videosu ya da henüz bilinmeyen bir format yaratan film yapımcılarına hibe olarak vermeyi planlıyor. Şirketin, bu fon ile Runway'in daha fazla yönetmen ve film yapımcısı tarafından kullanılmasını amaçladığını söyleyebiliriz. 

Paylaşılan duyuruda fonun nakit kısmının 10 milyon dolara kadar büyüme potansiyeline sahip olduğu belirtiliyor. Runway Kreatif Başkanı Jamie Umpherson'ın aktardıklarına göre; şirket, bu fonun kapsamına nasıl yaklaştıkları konusunda olabildiğince esnek olmak istiyor. Runway şu anda fon sağlamaya yüz filmle başlıyor olsa da; zaman içinde daha fazlasını yapmayı hedefliyor. Şirket, hibelerin film başına 1 milyon dolara varabileceğini ifade ediyor. Umpherson'ın belirttiğine göre; hibe değerlendirmeleri söz konusu olduğunda her proje kendi özel yapım ihtiyaçlarına göre değerlendirilecek. 

Hibeler karşılığında Runway projeler üzerinde herhangi bir sahiplik iddiasında bulunmayacak Aynı şekilde girişimin yapım süreçlerini kontrol etmek istemeyeceğini belirtelim. Bununla beraber, hibeyi kazananlar, Runway'e iki haftada bir prodüksiyon güncellemeleri göndermek durumunda. Yönetmenler, Runway'in nihai sonucu uygun gördüğü şekilde sergilemesine izin verilmesini talep edecek. Tribeca film festivalinin kurucularından Jane Rosenthal, Nvidia GMY'si Richard Kerris ve will.i.am gibi danışmanlar, hibe alanların seçilmesine yardımcı olurken, başvuranlara yapım süreçlerinde destek sunacak. Runway'in sitesindeki The Hundred Film Fund sayfası üzerinden hibeye başvurmak mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.