Rekabet Kurumu, Getir'in tek kontrolünün Mubadala tarafından devralınmasına onay verdi

Rekabet Kurumu, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine onay verdiğini duyurdu.
Rekabet Kurumu, Getir'in tek kontrolünün Mubadala tarafından devralınmasına onay verdi

Getir'in tek kontrolünün Mubadala tarafından devralınması için Rekabet Kurumu'na başvurulduğunu geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Rekabet Kurumu, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine onay verdiğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse 250 milyon dolar yatırım alan Getir'in son durumunu geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Gerçekleşen yatırım ve yeniden yapılanmanın ardından Rekabet Kurumu'nun da onay vermesiyle birlikte Getir'in Türkiye'deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetim ve çoğunluk hissesi Mubadala Investment Company'e geçti.

Mubadala'nın çoğunluk hissesine sahip olduğu Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı şirketi ise yeni CEO Batuhan Gültakan tarafından yönetilecek.

Nazım Salur ve Getir'in kurucuları ise yeni yapılanma sonrası oluşan grupta azınlık hisselerine sahip olmaya ve yönetim kurulunda yer almaya devam edecek. Getir kurucularının büyük ortak olarak yöneteceği yeni grupta ise e-ticaret alanında faaliyet gösteren n11, mobilite alanında faaliyet gösteren GetirBiTaksi ve GetirAraç, kariyer platformu Getirİş ve New York'ta market ürünleri teslimatı alanında faaliyet gösteren FreshDirect yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.