Google Haritalar, sahte yorumlara sahip işletmeleri işaretleyecek

Artık sahte yorumları belirleyerek işaretleyen Google, bu tür faaliyetlerde bulunan işletme profillerine uyarılar ekleyecek.
Google Haritalar, sahte yorumlara sahip işletmeleri işaretleyecek

Google Haritalar, sahte yorumlarla kullanıcıları yanıltan işletmelere karşı yeni önlemler alıyor. Artık sahte yorumları belirleyerek işaretleyen Google, bu tür faaliyetlerde bulunan işletme profillerine uyarılar ekleyecek. Bu uyarılar, "Bu işletmeden sahte yorumlar kaldırıldı" şeklinde olacak ve kullanıcıları potansiyel olarak yanıltıcı içeriklere karşı koruyacak.

Google, 2021 yılında Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) tarafından sahte yorumlarla ilgili olarak eleştirilmişti. O zamandan bu yana sahte yorumlara karşı mücadelede çeşitli önlemler geliştiren şirket, bu son adımıyla işletme profillerine geçici kısıtlamalar getirecek. Bu kısıtlamalar arasında yeni yorumların veya puanlamaların engellenmesi, mevcut yorumların kaldırılması ve sahte yorumların kaldırıldığını belirten uyarıların eklenmesi yer alıyor.

Google'ın "Sahte Etkileşim" politikasını ihlal eden işletmeler, bu kısıtlamalar hakkında e-posta yoluyla bilgilendirilecek ve karara itiraz etme hakkına sahip olacak. Sahte yorumlar, hem işletmelerin kendi itibarlarını yükseltmek için yapabilecekleri sahte işlemlerden hem de rakiplerinin itibarını düşürmek isteyen kişilerden kaynaklanabiliyor.

Henüz sadece Birleşik Krallık'ta uygulamaya konulan bu uyarı sisteminin, Google'ın destek sayfasını güncellemesiyle global olarak yaygınlaşması bekleniyor. Ancak, bu uyarıların küresel olarak ne zaman kullanılabilir olacağı konusunda net bir bilgi yok. Söz konusu adım, kullanıcıların sahte yorumlarla yanıltılmalarını engellemeye yönelik önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.