Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Quin AI, 1.5 milyon sterlin tohum yatırım aldı

Blackfinch Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna SFC Capital, Logo Ventures ve Finberg katılım gösterdi.
Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Quin AI, 1.5 milyon sterlin tohum yatırım aldı

Yapay zeka girişimi Quin AI, 1,5 milyon sterlinlik tohum yatırım aldı. Blackfinch Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna SFC Capital, Logo Ventures ve Finberg katılım gösterdi. Girişim bu yeni yatırım turu ile hizmetlerini bankacılık dahil olmak üzere yeni sektörlere sunmaya odaklanacak. Hatırlarsanız, 2022 yılında Gonca ve Gülşah Gülser kardeşlerin kurduğu Quin AI'ın 582 bin pound yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Ayrıca Quin AI, 2023 yılında Workup Girişimcilik Programı’nın 11. dönemine seçilen 10 girişim arasında yer almıştı. 

Girişimin faaliyet alanı

Üretken davranışsal yapay zeka platformu ile öne çıkan Quin AI, kullanıcıların davranışlarını gerçek zamanlı olarak tahmin eden bir girişim. 2023 yılında kaleme aldığımız incelemede Quin AI'ın 15 binin üzerinde veriyi 70 ms içinde anlamlandırabildiğini aktarmıştık. Şirketin alametifarikası tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Karmaşık veriler, yapay zeka teknolojisi sayesinde basitleştiriliyor.

Londra merkezli girişim, lansmanından bu yana Marks & Spencer, IKEA ve Akbank gibi büyük firmalarla ortaklık kurdu. Girişimin paylaştığı bilgilere göre; Akbank Quin AI teknolojisini kullandığından beri hedeflenen uygulamalardaki konuşma oranında bir sıçrama gördü. Girişim, Marks & Spencer'ın ise çevrimiçi görüşme oranlarında yüzde 30'luk bir artış ve tekrar gelen müşterilerde yüzde 15'lik bir sıçrama gördüğünü belirtiyor. 

Quin AI CEO'su Gülşah Gülser, yatırım turunun Quin AI'ın büyümesini hızlandıracağını dile getirdi. 

 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.