Gmail, Gemini destekli bağlamsal akıllı yanıtları kullanıma sunuyor

Google, Gmail kullanıcıları için yeni bir özellik olan Bağlamsal Akıllı Yanıtlar'ı (Contextual Smart Replies) devreye sokuyor.
Gmail, Gemini destekli bağlamsal akıllı yanıtları kullanıma sunuyor

Google, Gmail kullanıcıları için yeni bir özellik olan Bağlamsal Akıllı Yanıtlar'ı (Contextual Smart Replies) devreye sokuyor. Gemini yapay zeka modeli tarafından desteklenen bu özellik, geleneksel Akıllı Yanıtlar'dan farklı olarak e-postaların bağlamını ve içeriğini analiz ederek daha detaylı ve kişiselleştirilmiş yanıtlar sunuyor. Gmail'in Android ve iOS uygulamalarında kullanılabilen bu yenilik, kullanıcıların e-postalarına hızlı ve verimli bir şekilde yanıt vermelerini sağlıyor.

Bağlamsal Akıllı Yanıtlar, e-postalarınıza geleneksel yanıt seçeneklerinin ötesinde, konuşmanın tonunu ve niyetini anlayarak yanıt önerileri sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, yalnızca bir tıklamayla özelleştirilmiş ve anlamlı yanıtlar oluşturabiliyor. Ancak söz konusu özellik, şu an için yalnızca Google One AI Premium ve belirli iş ve eğitim aboneliklerine sahip kullanıcılar için erişilebilir durumda.

Bu yenilikle birlikte Google, iş süreçlerinde yapay zekayı daha yaygın hale getirerek kullanıcıların küçük ve zaman alıcı görevleri otomatikleştirmesini amaçlıyor. Örneğin; bir e-posta aldığınızda Gemini, içeriği anında analiz edip ilgili ekiplere yönlendirilmesi gereken adımları atabiliyor. Google, bu tür otomasyonların işletmelerde verimliliği artıracağına ve çalışanların daha stratejik görevlere odaklanmasına olanak tanıyacağına inanıyor.

Google Workspace'in geniş kapsamlı yapay zeka entegrasyonu çerçevesinde tanıtılan bu özellik, Gmail'deki diğer yeniliklerle birlikte sunuluyor. Gemini destekli akıllı yanıtların yanı sıra, e-postaları özetleme ve mobil cihazlar için Gmail Q&A gibi özellikler de Workspace kullanıcıları için kullanımda. Google, bu tür yapay zeka araçlarının iş verimliliğini artırarak kullanıcıların zaman kazanmasını ve daha rekabetçi olmalarını hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.