Yapay zeka teknolojilerine odaklanan DeepOpinion, 11 milyon euro yatırım aldı

Avustralya merkezli DeepOpinion'un 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Red River West ve Alpha Intelligence Capital ortaklaşa liderlik etti.
Yapay zeka teknolojilerine odaklanan DeepOpinion, 11 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka alanında faaliyet gösteren DeepOpinion, 11 milyon euro yatırım aldı. Şirketin 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna Red River West ve Alpha Intelligence Capital ortaklaşa liderlik etti. Avustralya merkezli DeepOpinion'un yatırım turunda Lunar Ventures ve Stride VC de yer aldı.

Şirket, yeni gelen yatırımı yapay zeka çözümlerini geliştirmek, platformun kapasitesini artırmak ve daha fazla sektörde uygulama alanı bulmak için kullanılacağını açıkladı. 

DeepOpinion, 2020 yılında Stefan Engl ve Stefan Ramershoven tarafından kuruldu. Şirket, yapay zeka ve otomasyon teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Özellikle iş süreçlerini otomatikleştirerek, veri işleme ve yönetimi üzerine odaklanıyor. DeepOpinion'ın hizmet sunduğu sektörler arasında ise sigorta, finans hizmetleri, telekomünikasyon ve üretim gibi çeşitli alanlar yer alıyor. DeepOpinion, yapılandırılmamış verileri analiz etme ve karmaşık görevleri hızlandırma konusunda çözümler sunarak işletmelere verimlilik kazandırmayı hedefliyor.

Özellikle son yıllarda Avustralya'daki sel felaketi sonrası sigorta şirketlerine, başvuruları 90 saniyede işleme alarak büyük bir hız kazandırdı. Geleneksel işleme yöntemleri genellikle 5 haftaya kadar sürebilirken, DeepOpinion’un platformu bu süreyi önemli ölçüde kısaltıyor.

Şirket, kullanıcı geribildirimi ile sürekli öğrenen bir sistem geliştirirken, 200’den fazla kurumsal yazılım aracıyla entegrasyon sağlayarak çok çeşitli doküman türlerini işleyebilen bir altyapı sunuyor. Zero-shot adlı belge anlama teknolojisi sayesinde önceden belirlenmiş şablonlara veya eğitim verilerine ihtiyaç duymadan verileri anlayabiliyor. Şirket tarafından geliştirilen bu teknoloji sadece verimliliği artırmakla kalmıyor aynı zamanda iş yapma biçimini de yeniden tanımlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.