OpenAI'ın CTO'su Mira Murati, şirketten ayrıldı

Murati, yaptığı açıklamada, kendi keşiflerini yapmak ve kendine alan yaratmak istediği için bu kararı aldığını belirtti.
OpenAI'ın CTO'su Mira Murati, şirketten ayrıldı

OpenAI'ın CTO'su Mira Murati, 2018'den bu yana görev yaptığı şirketten ayrıldığını duyurdu. Murati, yaptığı açıklamada, kendi keşiflerini yapmak ve kendine alan yaratmak istediği için bu kararı aldığını belirtti. Murati, ayrılış sürecinde OpenAI’ın ivmesini koruyarak sorunsuz bir geçiş sağlamak için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Murati, Kasım 2023'te OpenAI’ın CEO’su Sam Altman’ın yönetim kurulu tarafından kısa süreliğine görevden alınmasının ardından geçici CEO olarak şirketin yüzü haline gelmişti. Ancak Altman’ın göreve geri dönmesiyle Murati CTO olarak görevine devam etti.

Murati'nin ayrılışı, OpenAI'ın lider kadrosundaki diğer önemli ayrılıkların hemen ardından geldi. Yakın zamanda, başkan ve kurucu ortak Greg Brockman, OpenAI'dan ayrılacağını duyurmuş ve ücretli izne ayrılmıştı. Ayrıca, bir diğer kurucu ortak John Schulman, rakip yapay zeka şirketi Anthropic'e katılmak üzere OpenAI'dan ayrıldığını açıklamıştı.

CEO Sam Altman, bu tür liderlik değişikliklerinin hızlı büyüyen şirketler için doğal olduğunu belirtti ancak Murati'nin ani ayrılışının sürpriz olduğunu da kabul etti. Murati, OpenAI'da geçirdiği altı buçuk yılı olağanüstü bir ayrıcalık olarak tanımlarken, OpenAI ekibiyle birlikte yapay zekanın geleceğini şekillendirmede önemli adımlar attıklarını ifade etti.

Murati'nin ayrılışının hemen ardından, OpenAI'ın baş araştırma sorumlusu Bob McGrew ve araştırma başkan yardımcısı Barret Zoph da şirketten ayrıldıklarını açıkladılar. CEO Sam Altman, X'te yaptığı bir paylaşımda, "Mira, Bob ve Barret bu kararları birbirlerinden bağımsız olarak ve dostane bir şekilde aldılar, ancak Mira’nın ayrılık kararı bu sürecin hepsini aynı anda gerçekleştirmek için mantıklı hale getirdi" dedi.

Altman, McGrew ve Zoph'un yerini alacak yeni liderlik kadrosunu da duyurdu; Mark Chen, baş araştırma sorumlusu olarak terfi ederken, Jakub Pachocki baş bilim insanı olarak görev alacak. Ayrıca, Matt Knight, OpenAI’ın baş bilgi güvenliği sorumlusu olarak atanırken, Kevin Weil ve Srinivas Narayanan ise OpenAI'ın uygulamalı ekibini yönetmeye devam edecekler. Josh Achiam ise yeni bir görev olan misyon uyumu başkanı pozisyonunu üstlenecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.