Meta'dan yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü: Orion AR

Meta Connect 2024 etkinliğinde, şirketin on yıldır geliştirdiği artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion tanıtıldı.
Meta'dan yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü: Orion AR

Geçen haftalarda Meta Connect 2024 etkinliğinde artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion’un tanıtabileceğini sizlere aktarmıştık. Meta Connect 2024 etkinliğinde, şirketin on yıldır geliştirdiği artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion tanıtıldı. Orion AR'ın kullanıcıların çevrelerini görebilirken holografik deneyimler yaşamalarına olanak tanıyacağı da paylaşıldı.

Orion, hafif ve kullanımı kolay bir tasarıma sahip. Hafif olması sayesinde geleneksel sanal gerçeklik cihazlarından farklı olarak kullanıcıların çevrelerini görmelerini de sağlayan Orion ile birlikte video görüşmeleri yapabilir, mesaj gönderebilir ve Meta’nın yapay zekasını kullanabilirsiniz.

Orion AR, 70 derecelik geniş bir görüş alanı sunarak üç boyutlu deneyim de sağlayabiliyor. Orion AR ses, göz ve el takibini içeren gelişmiş giriş sistemlerinin yanı sıra sorunsuz etkileşim için bir EMG (Elektromiyografi) bilekliği ile birlikte geliyor. 

Orion'un bazı teknolojik parçaları, gözlük çerçevesinin dışında bir kablosuz cihazda bulunuyor. Meta, tüketici versiyonunu uygun bir fiyatla piyasaya sürmeyi planlıyor olsa da sürecin birkaç yıl alabileceği belirtiliyor. Şirket, gözlüklerin geliştirilmesinde kullanıcı geri bildirimlerine önem vereceğini de vurguladı. Meta'nın bu gözlüklerin belirli kişilere erken erişim sunarak geliştirilmesine devam edeceğini de paylaşalım.

Meta'nın Orion AR gözlükleri, artırılmış gerçeklikte önemli bir yenilik sunarak kullanıcıların gerçek dünyayı holografik içeriklerle zenginleştirmesine olanak tanıyor. Bu teknoloji, günlük yaşamda etkileşim ve kullanım alanlarını genişleterek geleceğin dijital deneyimlerini şekillendirme potansiyeline sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.