Dijital içerik üreticilerine vergi istisnasına düzenleme getirildi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sosyal medya ve internet üzerinden içerik üreten bireylerin gelir vergisi muafiyetini genişleten düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı.
Dijital içerik üreticilerine vergi istisnasına düzenleme getirildi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sosyal medya ve internet üzerinden içerik üreten bireylerin gelir vergisi muafiyetini genişleten düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı. Yapılan bu kapsamlı düzenleme ile sosyal medya platformlarında içerik üreten kişiler ile mobil uygulama geliştiricileri, belirli şartlar altında gelir vergisinden muaf tutulacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın gelir vergisi genel tebliğinde değişiklikler öngören tebliğine göre, bu kapsamdaki gelir vergisi istisnasına, elektronik ortamlarda verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden sağlanan kazançlar da dahil edildi.

Yapılan düzenlemeye göre, belirli dijital faaliyetlerden elde edilen kazançlar gelir vergisi istisnası kapsamına alındı. Bu kapsamda, sosyal ağlar üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticileri ile mobil cihazlar için uygulama geliştiren bireylerin 1 Ocak 2022'den itibaren elde ettikleri gelirler vergi muafiyeti kapsamında olacak.

Ayrıca, internet ve benzeri elektronik ortamlarda içerik paylaşan sosyal içerik üreticileri ve bireysel kurs, eğitim, veri işleme, geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden kazanç sağlayan kişiler de 1 Ocak 2024'ten itibaren bu muafiyetten yararlanabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.