Biyoteknoloji girişimi Helaina, 45 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli Helania'nın 45 milyon dolarlık B serisi yatırım turunu Avidity Partners yönetti.
Biyoteknoloji girişimi Helaina, 45 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi Helaina, 45 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 45 milyon dolarlık B serisi yatırım turunu Avidity Partners yönetti. ABD merkezli Helaina'nın yatırım turunda Spark Capital, Ingeborg Investments, Heron Rock'tan Tom Williams, Barrel Ventures, Siam Capital, Relish Works, CF Private Equity ve Primary Venture Partners yer aldı. 2020 yılında kurulan şirketin toplam yatırım miktarı 83 milyon dolara ulaştı.

Helaina, yeni gelen yatırımı kadın sağlığı, aktif beslenme ile sağlıklı yaşlanma alanlarında ürünler geliştirilmek için kullanılacağını açıkladı.

Laura Katz tarafından kurulan Helaina, insan vücudu için doğal olarak bulunan proteinleri, insanlara eşdeğer şekilde üreterek, daha etkili ve güvenli bir beslenme alternatifi sağlıyor. Bildiğiniz gibi bu özellikle çocuklar, hamile kadınlar ve yaşlı bireyler için kritik öneme sahip.

Helaina, insan vücudu için uygun proteinler geliştirerek ve sağlıklı beslenmeyi destekleyerek kadın sağlığı ile yaşlanma gibi konularda önemli çözümler sunuyor.

Şirketin geliştirdiği ürünler; kadın sağlığı, aktif yaşam tarzı ve sağlıklı yaşlanma gibi spesifik alanlarda destekleyici etkiler sunuyor. Şirket, hassas fermantasyon teknolojisi kullanarak protein üretiyor. Bu yöntem, geleneksel tarım ve hayvancılık yöntemlerine kıyasla daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir yaklaşım sunuyor. Helaina, ürünlerini Kroma Wellness, The Feed ve diğer markalar aracılığıyla tüketicilere ulaştırarak geniş bir kitleye erişim sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.