Eray Karakullukçu: "Yapay zeka insan kaynakları için hız ve verimlilik sağlıyor."

Layers HR Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırımcı Eray Karakullukçu, "The Future of HR: Empowering Solutions with Artificial Intelligence" isimli sunumu ile New HR Summit 2024 sahnesinde yer aldı.
Eray Karakullukçu:

İnsan kaynakları ekosistemini bir araya getiren New HR Summit 2024 etkinliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Layers HR Yönetim Kurulu Üyesi ve Yatırımcı Eray Karakullukçu, "The Future of HR: Empowering Solutions with Artificial Intelligence" isimli sunumu ile New HR Summit 2024 sahnesinde yer aldı.

Yapay zekanın birçok sektörde beklenen seviyeye gelemediğini paylaşan Eray Karakullukçu, insan kaynaklarının yapay zeka kullanımından neler beklediklerini de aktardı. İnsan kaynaklarının yapay zekadan beklentileri arasında otomasyonun rutin işleri devralması, işe alım ve terfi süreçlerinin yönetilmesi, 7/24 ulaşılabilen bir sanal asistan görevi görmesi, raporlama ve analiz yapabilmesi, şirketin kurumsal hafızasını saklaması, adaylarla mülakat yapabilmesi ve insan yaratıcılığı ile birlikte çalışabilmesi yer alıyor.

Özellikle GPT modellerine baktığımızda kaliteli ve temiz verilerin gerektiğinin altını çizen Karakullukçu, insan kaynaklarına kalite verilerin olmadığını paylaştı. Öncelikle doğru veriyi saklayabiliyor olmamız gerektiğini de sözlerine ekleyen Karakullukçu, yapay zekanın hız ve verimlilik sağladığını bizlerle paylaştı.

Karakullukçu, sektöre ve yapılan işe göre yapay zeka entegrasyonu konusunda teknoloji, medya, telekom ve finansal servislerin önde olduğunu da paylaştı.

Green HR yani yeşil insan kaynakları kavramından da bahseden Karakullukçu, yapay zekayı şirketlere entegre ederek kağıt tasarrufu sağlayabileceğimizi de dile getirdi. Yapay zekanın şirkete entegre edilmesi ile birlikte dijitalleşme süreci de hızlanıyor. Karakullukçu, insan kaynaklarını bütünleşik olarak ele alabilen platformların önümüzdeki dönemde daha kıymetli olacağını da aktardı.

Eray Karakullukçu, sunumu sırasında Layers HR'ın yapay zekası ile canlı bir demo da gerçekleştirdi. Yapay zeka, bir etkinliğe katılmak için şirket içinde kiminle görüşülmesi gerektiği, izin süreçlerinin yönetilebilmesi, etkinliklerde şirketten kimin konuşma yapabileceği ve iş alanı açarken önerilerde bulunma gibi konularda çalışanlara yardımcı olabiliyor.

Son olarak şu an test sürecinde olan Layers AI'ın önümüzdeki Ocak ayı itibarıyla herkesin kullanımına açılacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.