İnsan Kaynakları Dünyası’nın nabzını tutan New HR Summit, hızlı bir şekilde başladı. Gün içinde çalışan deneyiminden İK'nın dönüşümüne, beceri setleri ve yapay zeka uygulamalarından işe alımın geleceğine, beceri bazlı işe alımdan teknoloji şirketlerinin İK haritasına birçok konu gündemimizde olacak.
New HR Summit'te, Turkcell Akademi Direktörü Dr. Rumeysa Kaymakcı da "İK’nın Dijital Dönüşümü: Teknoloji ile İnsanın Dansı" adlı sunumuyla sahnedeydi.
Teknolojinin bizler için bir araç olmaktan çıktığını, bir iş ortağı haline geldiğini ve bir arkadaş olduğunu belirten Kaymakcı, eskiden insanın tek başına sahnede yer aldığını, teknolojinin ise arka planda destek olduğunu söyledi. Kaymakcı, "Teknoloji, şimdi ise bizlerle birlikte dans eder hale geldi. İnsanın hayatını kolaylaştıracak birçok teknoloji var. Son 8 yıl çok hızlı geçti, önümüzdeki yıllar da böyle olacak ve çok daha güçlü dalgalar gelecek. Önümüzdeki yıllarda 14 yeni teknolojinin aramıza katılması bekleniyor." dedi.
Dr. Rumeysa Kaymakcı, bu konulara örnek de verdi. Dijital ikizlerin önümüzdeki dönemde dikkat çekecek teknolojilerden biri olacağını, aynı zamanda yapay zekanın da gün geçtikçe insanlaştığını ve bizimle aynı dili konuştuğunu söyledi. Dr. Rumeysa Kaymakcı'nın paylaştığına göre araştırmalar yakın zamanda yapay zekanın hayal kurabileceğini de gösteriyor. İlerleyen dönemde kuantum teknolojilerin de önem kazanması bekleniyor.
Geliştirilen her teknolojide siber güvenliğin önemli olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda çalışan birçok uzman da mevcut. Çalışanların verileri ise insan kaynaklarına emanet ediliyor. Ancak bu veriler ne kadar korunuyor? McKinsey'nin araştırması gösteriyor ki dijital dönüşüm projelerinin çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor. Hem kültür dönüşümünü hem de dijital dönüşümü birlikte ele almamak da böyle bir sonucu doğuruyor. İnsan ve kültür dönüşümü sağlanmadan teknolojiyi sadece altyapıda kullanmaya çalışıyoruz ve bu da başarısızlığı beraberinde getiriyor.
Hep "nasıl" sorusuna odaklanıp "neden" sorusunu sormuyoruz. Kaymakcı, Turkcell'de bir projeyi geliştirirken dört anahtar kelimelerinin bulunduğunu söyledi. Bu kelimelerin ise yalın, işlevsel, özgün ve organik olduğunun altını çizdi. Bu dört kelime ile dans ettiklerini, insan ve teknolojinin uyumuyla hareket ettiklerini belirtti. Bu noktada sadece hedef veren değil, meydan okuyan, iş birliğine açık ve sürekli geliştiren bir yapıyla ilerlemek gerektiğini açıkladı.
Turkcell'de erişilebilirliğin ön planda olduğunu belirten Kaymakcı, T.Life uygulaması ile birçok noktaya ulaşılabildiğinin altını çizdi. Bu noktada HR ile ilgili birçok görev de kolaylıkla tamamlanabiliyor. Kaymakcı, Turkcell olarak insan esenliğini 360 derece ele aldıklarını söyledi. Bu kapsamda çalışanlarına birçok kolaylık sağladıklarını belirtti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap