Ali Yalçın: "Teknoloji geliştikçe teknolojiyi kullanma becerisi önem kazanıyor."

Teknoloji geliştikçe teknolojiyi kullanma becerisinin çok önem kazanacağını da aktaran Yalçın, beceri sahibi olmanın ve teknolojiye aşina olmanın fark yaratacağını söyledi.
Ali Yalçın:

Crenvo iş birliği ile düzenlediğimiz insan kaynakları dünyasının nabzını tutan New HR Summit 2024 etkinliğimiz tüm hızıyla başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Bölüm Müdürü Ali Yalçın, New HR Summit 2024 sahnesinde Webrazzi İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah'ın sorularını yanıtladı.

İş Bankası'nın 100. yılının çok enteresan bir döneme denk geldiğini belirten Ali Yalçın, pandemi, deprem ve EYT'yi yaşadıklarını dile getirdi. 5 bine yakın çalışanlarının EYT ile birlikte son 2 yıl içinde emekli olduğunu da paylaşan Yalçın, bu süreçte 3 bin kişiyi işe aldıklarını da paylaştı. 

Şu an yaklaşık 21 bin kişilik bir ekibe sahip olduklarını da dile getiren Yalçın, gençlerle tecrübelilerin birlikte çalıştığı bir ekibe sahip olduklarını belirtti.

Sürekli gelişen beceriler ve yeni teknolojilerin hayatımıza girdiğini de paylaşan Yalçın, yeni dünyada teknolojinin kullanımının çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Çalışanlara daha yakın bir insan kaynakları olmaya çalıştıklarını da aktaran Yalçın, uzaktan çalışmanın hem avantajlara hem de dezavantajlara sahip olduğunu belirtti.

Pandemi döneminin ardından farklı farklı düzenler denediklerini aktaran Yalçın, şu anda bir düzen oturduğunu da aktardı. Yalçın tarafından paylaşılan bilgilere göre şu an Türkiye İş Bankası, yüzde 50 uzaktan yüzde 50 ofisten şekilde çalışıyor.

Yalçın, ilerde daha farklı bir düzene sahip olabileceklerini de dile getirdi. Teknoloji geliştikçe teknolojiyi kullanma becerisinin çok önem kazanacağını da aktaran Yalçın, beceri sahibi olmanın ve teknolojiye aşina olmanın fark yaratacağını söyledi.

Banka içinde ciddi bir üretimsel yapay zeka hareketi olduğunu da belirten Yalçın, kullanıcılar için deneyimi tasarlamanın çok önemli olduğunu paylaştı.

İlerleyen dönemde yapay zekayı çok daha etkin kullanacaklarını düşündüklerini de aktaran Yalçın, atama, tayin ve işe alım süreçlerinde yapay zekadan faydalandıklarını da sözlerine ekledi.

Yeni kuşağın beklentilerinin bizden çok farklı olmadığını da aktaran Yalçın, beklentilerin bir amaç için çalışmak, bağlılık ve mutlu hissetmek olduğunu da söyledi. Çalışanlarının sağlıklarını çok önemsediklerini de dile getiren Yalçın, çalışanları ve emeklileri ile birlikte 90 kişilik bir aile olduklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.