Harmonic, TIBAS Ventures'ın da katıldığı turda 75 milyon dolar yatırım aldı

Sequoia Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turuna Index Ventures, Era Funds, GreatPoint Ventures, DST Global Partners, TIBAS Ventures, Nikesh Arora ve Jared Leto katılım gösterdi.
Harmonic, TIBAS Ventures'ın da katıldığı turda 75 milyon dolar yatırım aldı

Matematiksel Süper Zeka (MSI) geliştiren yapay zeka platformu Harmonic, A serisi yatırım turunda 325 milyon dolar değerleme üzerinden 75 milyon dolar yatırım aldı. Sequoia Capital'in liderliği üstlendiği yatırım turuna Index Ventures, Era Funds, GreatPoint Ventures, DST Global Partners, Blossom Capital, Türkiye İş Bankası tarafından hayata geçirilen TIBAS Ventures, Nikesh Arora ve Jared Leto katılım gösterdi.

Bu yeni yatırım turu neticesinde Sequoia ortağı Andrew Reed, Harmonic'in yönetim kuruluna katılırken, Index Ventures ortağı Jan Hammer da gözlemci olarak kurulda yerini alacak. Harmonic, bu yatırım ile hızlı büyümesini sürdürerek, insanlardan daha üstün matematiksel yeteneklere sahip yapay zeka MSI'ı geliştirmede liderliğini koruyabilir. 

Girişimin faaliyet alanı

2023'te kurulan Harmonic, Robinhood CEO'su Vlad Tenev tarafından destekleniyor ve CEO Tudor Achim tarafından yönetiliyor.

MSI, diğer yapay zeka sistemlerinde yaygın olarak bulunan sınırlamaları iki yöntem ile çözüyor. Bunlardan ilki; resmi doğrulama kullanımı yoluyla halüsinasyonları ortadan kaldırmak, bir diğeri ise kendi kendine oyun ve sentetik veri ile veri duvarını aşmak. 

Paylaşılan bilgilere göre; Harmonic'in matematik modeli Aristotle, önde gelen resmi matematik ölçütü MiniF2F'de yüzde 90 başarı elde etti. Gelecekteki uygulamalar arasında yazılım mühendisliği, endüstriyel tasarım ve tıbbi teknoloji yer alıyor.

Harmonic'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Vlad Tenev, matematiksel süper zekanın yapay zekada bir sonraki sınır olduğuna inanıyor. Harmonic Kurucu Ortağı ve CEO'su Tudor Achim ise araştırma topluluğunun, matematiğin süper zekânın eksik halkalarından biri olduğunu fark etmeye başladığını ifade ediyor. Achim'in aktardıklarına göre; Harmonic bu gelişmelere öncülük ederken aynı zamanda diğer yapay zeka modellerinde yaygın olarak bulunan sınırlamaları da çözüyor. 

Sequoia Ortağı Andrew Reed ise matematik alanında inanılmaz bir değişimin eşiğinde olduğumuza dikkat çekerek, yapay zekanın matematiksel yeteneklerimizi hızlandıracağını dile getirdi. Reed, bu durumun tüketiciler, geliştiriciler ve işletmeler için yeni bir uygulama alanı sunuacağını ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.