Dgpays ve Arcapita, NEOPAY'in çoğunluk hissesini Mashreq'ten satın aldı

Dgpays ve Arcapita, bir konsorsiyum ile Mashreq’in sahip olduğu ödeme çözümleri sağlayıcısı NEOPAY'deki çoğunluk hissesini satın alma anlaşmasını ortaklaşa duyurdu.
Dgpays ve Arcapita, NEOPAY'in çoğunluk hissesini Mashreq'ten satın aldı

Dgpays ve global yatırım şirketi Arcapita Group Holdings Limited, eşit ortaklıkta bir konsorsiyum ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin önde gelen bankalarından Mashreq’in sahip olduğu ödeme çözümleri sağlayıcısı NEOPAY'deki çoğunluk hissesini satın alma anlaşmasını ortaklaşa duyurdu.

Mashreq ise önemli bir azınlık hissesini elinde tutmaya devam edeceğini bildirdi. Bu işlem, NEOPAY için yaklaşık 385 milyon dolarlık bir işletme değeri anlamına geliyor ve işlemin nihaileşmesi için gerekli düzenleyicilerin onayları gerekiyor.

Konsorsiyumun stratejik desteğiyle NEOPAY, büyüme ivmesini daha da hızlandırmayı ve Dgpays’in teknoloji çözümlerinden faydalanarak yeni hizmetler sunmayı hedefliyor. NEOPAY, üye iş yerleri ve e-ticaret oyuncuları arasında önemli bir konuma sahip. BAE’de kartlı işlemlerin önümüzdeki beş yıl boyunca çift haneli oranlarla büyüme beklentisinin, NEOPAY için önemli fırsatlar sunduğu belirtiliyor.

Mashreq bünyesinde stratejik bir birim olarak kurulan NEOPAY, son yıllarda perakende, konaklama, kamu ve e-ticaret gibi kilit sektörlerde çeşitli müşteri kitlesine hizmet vererek bir büyüme kaydetti. NEOPAY'in büyümesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin genç ve dijital okuryazar nüfusu, güçlü GSYİH büyümesi ve hükümetin dijital dönüşümü ve nakitsiz bir ekonomiyi teşvik etmeye yönelik devam eden girişimleriyle şekillendi.

Goldman Sachs International DIFC Şubesi satıcı tarafa finansal danışmanlık yaparken deNovo Partners, konsorsiyuma danışmanlık yaptı. Clifford Chance Mashreq'in, Freshfields ise Konsorsiyum'un hukuk danışmanlığını üstlendi. Mashreq'in Yatırım Bankacılığı kolu, taraflar arasındaki işlemin sonuçlandırılmasını sağladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.