Koç Holding, biyoteknoloji şirketi Stembio'nun yüzde 65 hissesini satın aldı

2020 yılında kurulan Gebze merkezli Stembio, kök hücre ve doku teknolojileri alanında hizmetler sunuyor. Şirket, doğum sırasında göbek kordonu kanını toplayarak işleme alıyor ve bu kanı saklıyor.
Koç Holding, biyoteknoloji şirketi Stembio'nun yüzde 65 hissesini satın aldı

Koç Holding, yatırımlarına devam ediyor. Şirketler grubu, bu kez biyoteknoloji alanında gerçekleştirdiği bir satın alma ile yeniden dikkat çekti. Koç Holding, Stembio'nun yüzde 65 hissesini satın aldı.

Satın alma, Rekabet Kurumu'ndan yapılan resmi bir açıklama ile duyuruldu. Buna paralel olarak anlaşmanın finansal detaylar henüz kamuoyuna açıklanmadı. Rekabet Kurumu'ndan onay alınması ile birlikte işlem tamamlanacak.

2020 yılında kurulan Gebze merkezli Stembio, kök hücre ve doku teknolojileri alanında hizmetler sunuyor. Şirket, doğum sırasında göbek kordonu kanını toplayarak işleme alıyor ve bu kanı saklıyor. Göbek kordonu kanı, kök hücreler açısından zengin olup, gelecekte hastalık tedavileri için kullanılma potansiyeline sahip.

Stembio, ayrıca kök hücre üretimi gerçekleştiriyor ve bu hücreleri kan hastalıkları ve diğer sağlık sorunları için tedavi amacıyla kullanıyor. Şirket, doku örneklerini de toplayarak saklıyor. Bu dokular, nakil işlemleri ve rejeneratif tıp uygulamaları için hazır bulunduruluyor.

Stembio, sakladığı kök hücre ve doku örneklerine hastalar ihtiyaç duyduğunda hızlı bir şekilde erişim sağlıyor. Öte yandan kök hücre tedavileri ve doku bankacılığı, günümüzde birçok hastalığın tedavisinde önemli bir rol oynuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.