SPONSORLU

Invest-Up Ankara 2024: Teknoloji ve Yatırım Dünyası Buluştu

Invest-Up Ankara, bu yıl üçüncü kez Ankara TEKMER ve LEAP Investment iş birliğiyle, 13 Eylül Cuma günü Ankara TEKMER UP'ta geniş bir katılımla gerçekleşti.
Invest-Up Ankara 2024: Teknoloji ve Yatırım Dünyası Buluştu

Ankara girişimcilik ekosisteminin en önemli etkinliklerinden biri olan Invest-Up Ankara, bu yıl üçüncü kez Ankara TEKMER ve LEAP Investment iş birliğiyle, 13 Eylül Cuma günü Ankara TEKMER UP'ta geniş bir katılımla gerçekleşti. Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunu üstlendiği etkinlik, iş dünyası, teknoloji sektörü ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Altın sponsor Aktif Ventures ile teknoloji partnerleri Google Cloud ve Global IT, girişimcilere sundukları teknik ve stratejik katkılarla büyüme süreçlerine destekte bulundu. Medya sponsoru Webrazzi ise etkinliğin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak ekosistemin güçlenmesine önemli katkılarda bulundu.

Invest-Up Ankara, girişimcilik ekosisteminin en güncel konularının ele alındığı paneller, özel sohbet oturumları ve yatırımcı konuşmaları ile katılımcılara ilham verdi. Girişimciliğin güncel zorluklarından teknoloji odaklı yatırımlara, yapay zeka uygulamalarından alternatif finansman modellerine kadar pek çok konuda uzmanlar ve sektör liderleri bir araya geldi.

Etkinlik çerçevesinde, Google Cloud ve Global IT teknoloji partnerliğinde düzenlenen AI ve Gaming Teknik Panelleri, seçkin erken aşama girişimcilere özel kapalı oturumlar olarak gerçekleşti. Teknik panellerin ardından gerçekleşen Açık Oturum’da katılımcılar, sektördeki en güncel gelişmeler ve yenilikler hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldular.

500’ün üzerinde ekosistem oyuncusunun katılım sağladığı Invest-Up Ankara, yatırımcıların sahnede olduğu Reverse Pitching oturumuyla başladı. Yatırım arayan girişimler için fırsat niteliğindeki bu oturumda yatırımcılar, 3’er dakikalık asansör sunumları ile yatırım stratejilerini ve aradıkları girişim özelliklerini aktardı.

Kamu Perspektifi Özel Oturum

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Çoştu ile Ankara TEKMER & LEAP Investment CEO’su İmran Gürakan moderatörlüğünde etkinliğin ilk özel oturum gerçekleştirildi. Sayın Çoştu, Bakanlığın teknoloji girişimlerine yönelik gelecek stratejilerini ve girişimcilik sermayesine sağlanacak potansiyel destekleri dinleyicilerle paylaştı. Çoştu, hızla ilerleyen TURCORN 100 Programı hakkında ve Türkiye'nin unicorn potansiyeli taşıyan girişimleri için bu programın stratejik öneminden bahsetti.

Sayın Çoştu, “30 Üyeden oluşan Teknogirişim Konseyi’nde ülkemizde girişimcilik ekosistemi için tüm sorunları ele alındığından ve kamu öncülüğünde sektör liderleri ve STK’lar ile birlikte çözüm önerileri üzerinde çalışıldığından bahsetti.”

Ayrıca, Sayın Çoştu, “Atatürk Havalimanı’nı dünyanın en büyük teknoloji ve girişimcilik merkezlerinden biri yapmayı hedefliyoruz. Projeyle, girişimcilik ekosistemine dinamizm katacağız” dedi.

Türkiye İş Bankası Özel Oturum

Invest-Up Ankara ana sponsoru Türkiye İş Bankası, Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer’in katılımıyla gerçekleşen oturumda, girişimcilik ekosistemi, alternatif finansman kaynakları ve fintech dünyasındaki gelişmeler masaya yatırıldı. Moderatörlüğünü LEAP Investment YK Üyesi & Toplum Çalışmaları Enstitüsü YK Başkanı Osman Ertürk Özel'in üstlendiği oturumda, teknoloji odaklı şirketlerin ülke kalkınması için kritik olduğunu ve ekosistem birlikteliklerinin başarıyı hızlandıran önemli fırsatlar sunduğunun altı çizildi.

Ölçer, Türkiye İş Bankası'nın teknolojik girişimlere sağladıkları Teknogirişim Kredisi, Kadın Girişimci Kredisi gibi desteklerin yanı sıra, hızlandırma programları ve yatırımcı oldukları fonlar ile girişimcilere önemli katkılar sunduklarını ifade etti.

Google Cloud & AI Özel Oturum

Invest-Up Ankara sahnesinde, Google Cloud Türkiye Ülke Müdürü Önder Güler, Melek Yatırımcı Burak Dayıoğlu moderatörlüğünde Google’ın startup ekosistemine desteğini, yatırım fırsatlarını ve AI vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Oturumda, özellikle Generative AI (GenAI) dünyasındaki gelişmeler ve global çapta büyük başarılar kazanan Türk GenAI girişimlerine Google’ın katkıları vurgulandı. Önder Güler, Google'ın yapay zeka alanındaki öncü rolü ve gelecek 1-2 yıl içinde atmayı planladığı stratejik hamleleri katılımcılara aktarıldı.

Güler, "Teknolojileri açık kaynak olarak sunmak ve girişimcilere her zaman erişim özgürlüğü vermek önceliğimiz oldu. Startuplara teknik adaptasyon, kredi kullanımı, optimizasyon ve veri analizi konularında destek vererek hızlı büyümelerini sağlıyoruz." dedi.

Türkiye Girişimcilik Ekosistemine Genel Bakış

Invest-Up Ankara sahnesinde, CEO’muz İmran Gürakan, Webrazzi Kurucu & CEO Arda Kutsal ile Türkiye girişimcilik ekosisteminin gelişimi, zorluklarla başa çıkma stratejileri ve exit imkanlarından bahsedildi.

Oturumda, Türkiye girişimcilik ekosisteminin başarı hikayeleri ve zorlukları ele alınırken, ekosistemin dayanıklılığını artırmak için ekosistem paydaşlarının yapabileceği katkılar üzerine içgörü paylaşımları yapıldı. Ayrıca, ekonomik zorlukların girişimciler üzerindeki etkileri ve bu süreçte girişimcilerin hayatta kalma stratejileri üzerinde duruldu. Son olarak, yapay zekanın içerik üretimine etkileri ve bu alandaki hukuki gelişmeler konuşuldu.

Kutsal, Türkiye’de büyük şirketlerde startup satın alma kültürünün olması gerektiği ve bu satın almanın tüm paydaşlara sağlayacağı faydaya dikkat çekti.

Venture Builder Paneli

Bu sene Invest-Up Ankara sahnesinde Aktif Ventures altın sponsorluğunda dünyaya göre Türkiye’de daha yeni bir kavram olan “Venture Builder”a yer verildi. Venture builder, girişimlerin sıfırdan inşa edilmesini destekleyen bir yapı olup, yalnızca finansman değil, aynı zamanda teknik, stratejik ve operasyonel destek sağlayarak girişimcilerin büyüme süreçlerini hızlandıran bir yapı.

Türkiye’de venture builder modelini uygulayan ilk kuruluşlardan biri olan Aktif Ventures Genel Müdürü Yasemin Evsahibioğlu, girişimlerin nasıl inşa edildiğini ve bu modelin avantajlarını paylaştı. Ayrıca, Apilion markasıyla yeni dönemdeki hedeflerinden bahsetti.

LEAP Investment Yatırım Kurulu Üyesi Begüm Öztan moderatörlüğünde, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İrem Bayraktar Aksakal ve Kozon Partners Yönetici Ortağı Özer Fırat katkılarıyla gerçekleşen panelde,  savunma sanayii ve dual-use teknolojilerindeki fırsatlar, üretken yapay zeka ile indie girişimlerin yükselişine dair içgörüleri paylaşımları yapıldı.

T3 Vakfı’nın geniş yaş aralığına yönelik desteklerinin, gençlerin girişimciliğe ve teknoloji üretimine olan bakış açılarını nasıl değiştirdiğini anlattı. Bayraktar, globalde savunma sanayii ve dual-use teknolojilerin yatırım alanlarında artışına dikkat çekerek, Türkiye’de bu alanların gelişimini değerlendirdi.

Kozon Partners Yönetici Ortağı Özer Fırat, giveback kültürü ile kurdukları yapıdan bahsederek, üretken yapay zeka ile indie girişimlerin yükselişi ve erken aşama girişimcilerde VC yatırımlarına bakış açısındaki değişikliklerine dair içgörülerini aktardı.

VC Paneli: Stratejik Fırsatlar ve Gelecek Vizyonları

Günün üçüncü oturumu olan VC Paneli, girişimcilik ekosisteminde hem yerel hem de global ölçekte önemli fırsatların ve stratejik hamlelerin tartışıldığı verimli bir oturum oldu. Webrazzi İçerikten Sorumlu GMY A. Buğra Ferah moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Revo Capital Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Berkin Toktaş, Kalkınma Girişim Sermayesi Genel Müdürü ve YK Üyesi Dr. Elif Altuğ, CFA, TIBAS Ventures Genel Müdürü Erkan Yağcıoğlu, StartupFon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı, DOMiNO Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ve ScaleX Ventures Yatırım Yöneticisi Şafak Tüfekçi, yatırım ekosisteminin geleceği, teknoloji trendleri ve fonlar gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Panelde girişimcilerin ve yatırımcıların yeni fırsatları değerlendirme ve stratejik hamleler yapma konusunda önemli bir yol haritası ortaya kondu.

Melek Yatırımcılık Paneli

Türkiye’deki melek yatırımcılık ekosisteminin güçlü ve zayıf yönlerine dair görüşlerin paylaşıldığı panel, Galata Business Angels Genel Müdürü Ata Uzunhasan moderatörlüğünde tamamlandı. Galata Business Angels YK Üyesi Cem Soysal, Galata Business Angels ağından Melek Yatırımcı Emrah Ünal ve Arya Ventures Yönetici Ortağı Özlem Tümer Eke’nin katkılarıyla gerçekleşen panelde, melek yatırımcılığın sunduğu avantajlar, kadın girişimci ve yatırımcılara sunulan fırsatlar, gelecekte ekosistemde beklenen gelişmeler ve Bireysel Katılım Sermayesi Yönetmeliği’ndeki olası yeniliklerin sağlayacağı değişiklikler tartışıldı.

Panellerin ardından Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen katılımcıların yeni bağlantılar kurmasına olanak sağlayan networking ve kokteyl ile etkinliğimiz sona erdi.

Invest-Up Ankara 2024, girişimcilik dünyasının geleceğini şekillendiren liderleri ve fikirleri bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim sundu. Ankara ve Türkiye'nin büyüyen girişimcilik ekosistemine yön veren tüm sponsorlarımıza, alanında uzman konuşmacılarımıza ve bu heyecan verici yolculuğa katılan tüm katılımcılarımıza yürekten teşekkür ederiz.

Paylaşılan vizyonlar, yeni iş birliklerinin ve geleceği şekillendirecek fikirlerin kapılarını araladı. Ankara TEKMER & LEAP Investment olarak gelecek için umut dolu, daha güçlü adımlarla ilerliyoruz. Bir sonraki buluşmada daha büyük başarılara tanıklık etmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.