Amazon'dan satıcılar için yapay zeka asistanı: Project Amelia

Satıcıların metrikleriyle ilgili soruları yanıtlayabilen Project Amelia, satıcıların ortaya çıkan sorunlarını çözmeye destek oluyor.
Amazon'dan satıcılar için yapay zeka asistanı: Project Amelia

Amazon, ABD'li satıcılar için Project Amelia kod adlı bir yapay zeka asistanını dün beta sürümünde kullanıma sundu. Project Amelia, satıcıların metrikleriyle ilgili sorularını yanıtlayabiliyor. Aynı zamanda yapay zeka asistanı, satıcıların ortaya çıkan sorunlarını çözmeye yardımcı oluyor. Asistan, AWS'nin Amazon Bedrock'u üzerine inşa edildi.

Amazon, Project Amelia ile satıcılara işlerini yönetebilecekleri ve büyütebilecekleri araçlar sunmayı amaçlıyor. Belirli ABD'li satıcılar, Project Amelia'ya hemen erişim kazanacak. Bu adımın ardından asistan, ABD genelinde daha geniş bir kullanıma sunulacak. Bu yılın ilerleyen günlerinde, özelliğin daha fazla ülkeye ve İngilizce dışında diğer dillere de açılması bekleniyor. 

Project Amelia'nın öne çıkan yetenekleri

Satıcılar, asistan ile yazışarak satış verileri ve müşteri trafiği bilgileri gibi bilgileri alabilecek. Satıcılar, asistana “İşim nasıl gidiyor?” gibi sorular sorduğunda Project Amelia, yanıt olarak, son satışlar, satılan birimler ve web sitesi trafiği gibi metriklerin bir özetini sunacak. Asistanın sunduğu bu metrikleri geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırabileceğini de söyleyelim.

Takip soruları kapsamında satıcılar tek bir ürünün satışına, büyümesine ve müşteri trafiğine odaklanabilecek. İlerleyen dönemde, yapay zeka asistanı sorunları çözmeye ve diğer görevlere yardımcı olabilecek.

Amazon'un hedefi, gelecekte Project Amelia'nın satıcılara görevi yönetmek için ek yardım sunabilmesi. Şirketin Project Amelia ile ilgili planlarında asistanın sorunu bir satıcının adına çözmeyi teklif etmesi de yer alıyor. Ancak bu yeteneklerin asistana ne zaman geleceği şu an için bilinmiyor.

Pazarlama ekiplerine sunulan yapay zeka yenilikleri 

Project Amelia'nın yanı sıra Amazon Ads Başkan Yardımcısı Jay Richman'ın açıkladığına göre; şu anda sınırlı sayıda ABD'li reklamverene beta sürümünde sunulan Video Generator'ın, daha geniş bir sürümden önce önümüzdeki birkaç ay içinde ince ayarları yapılacak. Video Generator,  720p çözünürlükte, saniyede 24 kare ile 6-9 saniye uzunluğunda klipler sunuyor. 

Dün duyurulan özelliklerden bir diğeri de Amazon'un pazarlama ekiplerine yönelik yapay zeka destekli görüntü oluşturma paketi Image generator'ın canlı görüntü özelliği. Canlı görüntü, hareketsiz bir kareden birkaç saniye uzunluğunda animasyonlu GIF'ler üretiyor. Sınırlı beta sürümünde olan bu özellik, bir parçası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.