YouTube'dan Türkiye'deki az takipçili kanalların büyümesine destek olan özellik: Hype

Beğen tuşunun alt kısmında yer alan Hype seçeneği ile izleyiciler beğendikleri videoların öne çıkarılmasını ve yeni izleyicilerle buluşmasını sağlıyor.
YouTube'dan Türkiye'deki az takipçili kanalların büyümesine destek olan özellik: Hype

YouTube, dün gerçekleşen Made On YouTube etkinliğinde platforma eklediği yeni özellikleri tanıttı. Bu kapsamda şirket, Hype ismindeki yeni özelliği ile platformundaki içerik üreticilerinin daha fazla kişi tarafından keşfedilmesini sağlayacak.

Beğen tuşunun alt kısmında yer alan Hype seçeneği ile izleyiciler beğendikleri videoların öne çıkarılmasını ve yeni izleyicilerle buluşmasını sağlıyor. Bir videoyu "hype ettiğinizde", takipçilerinizi de bağ kurmak istediğiniz yeni kitlelere yönlendirmiş oluyorsunuz. En çok hype puanı alan videolar özel bir skor tablosunda listeleniyor. Bu sayede söz konusu videoların keşfedilme ve tanınma ihtimali artıyor.

Eğer 500 binden az abonesi olan bir içerik üreticisiyseniz, videolarınızda hype'tan faydalanabileceksiniz. Videonuz daha fazla kişi tarafından beğenildikçe, en çok beğenilen 100 video isimli liderlik tablosunda daha üst sıralarda gösterilecek. Özellik şu anda Brezilya, Türkiye ve Tayvan'da test ediliyor. Şirket, özelliği önümüzdeki aylarda daha fazla içerik üreticinin kullanımına sunmayı planlıyor.

YouTube'un paylaştığı bilgilere göre; YouTube izleyicileri, Türkiye, Tayvan ve Brezilya'daki beta testlerinin ilk dört haftasında 50 binden fazla kanalda videoları 5 milyondan fazla kez hype etti. Beta testinde videoları hype eden en büyük yaş grubu, tüm beta kullanıcılarının yüzde 30'undan fazlasını oluşturan 18 ila 24 yaş arası kullanıcılar oldu.

YouTube, özelliğin kötüye kullanılmasının önüne geçmek için kullanıcıların şimdilik haftada üç “hype” ile sınırlı olduğunu belirtiyor. Öte yandan YouTube, ilerleyen dönemde hayranların ek hype'lar satın almalarına izin verecek. Bu durum YouTube için yeni bir gelir akışı da yaratacak. Şirket, bu satın alımlardan ne ölçüde pay alacağını şimdilik paylaşmadı. Süper Teşekkürler gibi diğer hayran satın alımlarında YouTube'un ödemenin yüzde 30'unu aldığını düşünürsek, şirketin hype için de benzer bir yaklaşım benimseyeceğini söyleyebiliriz. 

YouTube tanıttığı yenilikler arasında izleyicilerin daha fazla katılım ve destek sağlayabildikleri mücevherler ve hediyeler, otomatik dublaj, topluluk sekmesine dönüştürülen yorumlar ve topluluk sekmesi yer almakta. Bu yılın sonuna doğru şirketin, Google DeepMind'ın video üretim modeli olan Veo'yu YouTube Shorts'a entegre etmeye başlayacağını belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.