Yerli girişim Fal.ai, 23 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tarafından üretilen ses, video ve görüntüler için geliştirici odaklı bir platform olan Fal.ai, Andreessen Horowitz (a16z) ve Kindred Ventures'tan toplamda 23 milyon dolar yatırım aldı.
Yerli girişim Fal.ai, 23 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka tarafından üretilen ses, video ve görüntüler için geliştirici odaklı bir platform olan Fal.ai, Andreessen Horowitz (a16z) ve Kindred Ventures'tan toplamda 23 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu tur iki aşamalı olarak gerçekleşti. İlk olarak şirket, Kindred Ventures tarafından yönetilen bir Series A yatırım turundan 14 milyon dolar aldı. İkinci aşamada ise daha önce duyurulmamış bir a16z liderliğindeki tohum yatırım turundan 9 milyon dolar aldı.

Tura First Round Capital, 500 Emerging Europe,Village Global, Green Bay Ventures, Cortical Ventures ve Coinbase Ventures gibi şirketlerin yanı sıra Guillermo Rauch, Robin Rombach, Aravind Srinivas, Balaji Srinivasan, Dan Romero, Julien Chaumond, levelsio, Logan Kilpatrick ve Talia Goldberg gibi isimler katıldı.

Burkay Gür ve Görkem Yurtseven, Fal.ai'ı 2021 yılında kurdu. Görkem Yurtseven daha önce Amazon'da yazılım geliştiricisi olarak çalışırken, eski bir Oracle mühendisi olan Burkay Gür ise birkaç yıl boyunca Coinbase'de makine öğrenimi geliştirmeye liderlik etti. 

Fal.ai, modelleri çalıştırmak için özel olarak yönetilen bilgi işlem ve iş akışları ve görüntü, ses ve video üreten açık kaynaklı modeller için API'ler sunuyor. Girişim ayrıca, X'in tartışmalı sohbet robotu Grok'ta görüntü üretimine güç veren Black Forest Labs'ın Flux modelini barındıran ilk platformlardan biri. CoreWeave gibi birçok bulut rakibi de aynı doğrultuda kaynaklar sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.