LinkedIn, üretken yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanıcıların verilerinden yararlandı

LinkedIn, kullanıcılarının hesaplarını, kullanıcılara sormadan üretken yapay zeka modellerinin eğitimine dahil etti.
LinkedIn, üretken yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanıcıların verilerinden yararlandı

LinkedIn, kullanıcılarının hesaplarını, kullanıcılara haber vermeden üretken yapay zeka modellerinin eğitimine dahil etti. 404 tarafından paylaşılan bilgilere göre; sosyal ağ, bütün bunları yaparken, yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığını belirten güncellenmiş bir gizlilik politikası yayınlamadı. Bunun yerine yeni gizlilik ayarını ve devre dışı bırakma formunu tanıttı. Bu durumun ses getirmesinin ardından gizlilik politikasını güncelleyen şirket, dokümanda şu ifadelere yer verdi: 

Kişisel verilerinizi, ürün ve Hizmetleri iyileştirmek, geliştirmek ve sunmak, yapay zeka (AI) modelleri geliştirmek ve eğitmek, Hizmetlerimizi geliştirmek, sunmak ve kişiselleştirmek ve AI, otomatik sistemler ve çıkarımlar yardımıyla içgörüler elde etmek için kullanabiliriz, böylece Hizmetlerimiz sizin ve başkaları için daha alakalı ve yararlı olabilir.

LinkedIn'in paylaştığı bir yardım merkezi içeriğine göre; sosyal ağ, bir asistan özelliği geliştirmek gibi amaçlar için üretken yapay zeka kullanıyor.

Eğer LinkedIn'deki verilerinizin yapay zeka eğitim verisi olarak kullanılmasını istemiyorsanız, Hesap ayarlarınızdaki Veri gizliliği sekmesine giderek “Üretken Yapay Zeka İyileştirmesi için Veriler” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Yan kısımda yer alan düğmeyi “kapalı” konumuna getirmeniz yeterli. Böylece verilerin kullanımına dair izni iptal edebilirsiniz.

LinkedIn'in paylaştığı bilgilere göre: bu seçeneği devre dışı bırakmak, LinkedIn ve bağlı kuruluşlarının kişisel verilerinizi veya LinkedIn'deki içeriğinizi ileriye dönük modelleri eğitmek için kullanmamasını sağlıyor. Öte yandan bu durum, halihazırda gerçekleşmiş olan eğitimi etkilemiyor.

Öte yandan bahsettiğimiz ayarın, yalnızca üretken yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılan veriler için olduğunu belirtelim. LinkedIn'in kişiselleştirme ve moderasyon gibi içerik oluşturmayan görevler için çalışan başka makine öğrenimi araçları mevcut. Verilerinizin bu araçları eğitmek amacıyla kullanılmasını engellemek için LinkedIn Veri İşleme İtiraz Formu'nu da doldurmanız gerekiyor.

Yapay zeka eğitimi için yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular makalesi, eğitim setlerinden kişisel verileri düzenlemek veya kaldırmak için gizlilik artırıcı teknolojiler kullandığını belirtiyor. Bununla beraber LinkedIn'in modellerini Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı veya İsviçre'de yaşayanlar üzerinde eğitmediğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.