Hakan Aran: "Bugüne kadar 66 Workup mezunu 35 milyon dolar yatırım aldı."

Hakan Aran'ın aktardıklarına göre; şimdiye kadar 66 Workup mezunu 35 milyon dolar yatırım aldı.
Hakan Aran:

Türkiye İş Bankası'nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı 12. Dönemi ile Workup Agri Programı 3. Dönem girişimlerinin mezun olduğu Demo Day, bu akşam İş Kuleleri'nde gerçekleştirildi. 

Workup Girişimcilik Programı’nın 12. dönem Demo Day'inde konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, hem İş Bankası'nın girişimcilik yolculuğu hem de Workup Girişimcilik Programı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Hakan Aran, 12. dönemde 6 Workup, 3. dönemde ise 3 Workup Agri girişiminin mezun olduğunu ifade etti. Toplamda Workup programlarında 141 girişime ulaştıklarını belirten Hakan Aran, 80 girişim ile iş birliği yapıldığını da dile getirdi. Hakan Aran'ın aktardıklarına göre şimdiye kadar 66 Workup mezunu 35 milyon dolar yatırım aldı. Tibaş Ventures ile birlikte 4 ayrı yatırım kanalı yarattıklarına da dikkat çeken Aran, toplam 85 girişime 23 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ifade etti. 

12. dönem Demo Day'ini "İkinci yüzyılın ilk demo day'i" olarak tanımlayan Hakan Aran, 26-27 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek olan Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış Konferansı'ndan da söz etti. Demo Day etkinliğinin Workup girişimlerinden Greenzy ile ilk kez karbon nötr olarak gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi. Etkinlikte paylaşılan bilgilere göre; önümüzdeki günlerde İşCep kullanıcıları da kendi ayak izlerini sıfırlama imkanına kavuşacak. 

Hakan Aran konuşmasında, dijital dönüşümün ve ekonomik kalkınmanın anahtarının girişimcilerimizin elinde olduğunu vurguladı. Konuşmasında Aran, hem İş bankası Girişimcilik şubelerine hem de İşCep uygulamasında girişimlere özel olarak sunulan arayüze değindi. Girişimcilere özel kredi kartı sunduklarını da belirten Aran, girişimcilere ulaştırılan kaynağın 500 milyon liraya ulaştığını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.