Karbon dönüşüm teknolojilerine odaklanan Air Company, 69 milyon dolar yatırım aldı

Air Company, yeni yatırımını teknoloji geliştirmek, enerji güvenliğini artırmak ve havacılık gibi zor sektörlerde emisyonları azaltmak için kullanacağını açıkladı.
Karbon dönüşüm teknolojilerine odaklanan Air Company, 69 milyon dolar yatırım aldı

Karbon dönüşüm teknolojilerine odaklanan Air Company, 69 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 69 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna Avfuel liderlik etti. ABD merkezli Air Company'nin yatırım turunda Lowercarbon Capital, IQT, Alaska Airlines, Connecticut Innovation’s Climate Tech Fund, Duncan Aviation, JSSI, Sheltair Aviation şirketinin kurucuları, Carbon Direct Capital, JetBlue Ventures ve Toyota Ventures yer aldı.

Şirket, yeni yatırımını teknoloji geliştirmek, enerji güvenliğini artırmak ve havacılık gibi zor sektörlerde emisyonları azaltmak için kullanacağını açıkladı.

2016 yılında Gregory Constantine ve Staff Sheehan tarafından kurulan Air Company, havadan karbondioksiti yakalayarak bu gazı alkol gibi değerli ürünlere dönüştürüyor. Şirket, bu süreçle sürdürülebilir içecekler üreterek çevresel etkileri azaltmayı hedefliyor.

Şirketin geliştirdiği AIRMADE platformu, yakalanan CO₂ ve hidrojen kullanarak yüksek talep gören sentetik yakıtlar ve kimyasallar üretiyor. Bu teknoloji, özellikle havacılık gibi emisyonların zor azaltıldığı sektörlerde enerji güvenliğini artırmayı ve emisyonları azaltmayı hedefliyor.

Öte yandan uçaklar genellikle fosil yakıt kullanıyor. Buna paralel olarak şirketin geliştirdiği sentetik yakıtlar, mevcut havacılık yakıtlarıyla uyumlu olduğu için, havayolları bu alternatif yakıtları kullanarak emisyonlarını azaltabiliyor. Karbon dönüşüm teknolojisi, fosil yakıtların yerine geçebilecek sürdürülebilir alternatifler sunarak enerji güvenliğini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.