Web sitelerindeki değişikliği bildiren araç: ScrapX

Rakiplerinizi her gün izlemek ve stratejilerinizi belirlemek için size destek olacak ScrapX'i inceledik.
Web sitelerindeki değişikliği bildiren araç: ScrapX

2023 yılının aralık ayında piyasaya çıkan ScrapX, belirlemiş olduğunuz web sitelerini günlük olarak tarayıp her türlü değişikliği size bildiriyor. Bu değişikler yeni bir başlık ya da piyasaya sürülen yeni bir ürün olabilir.

Web site değişim algılama aracı ile tüm web site değişikliklerinden e-posta, API Webhooks ya da Slack bildirimleriyle haberdar olabilirsiniz. E-posta bildirimini seçtiğinizde, web sitelerinden birinde herhangi bir değişiklik olduğunda bilgi almanız için yalnızca e-postanızı girmeniz yeterli. Webhook'u seçtiğinizde, her değişiklik olduğunda gönderilecek bir URL, bir yöntem ve bir payload tanımlamanız gerekiyor.

Dilerseniz tüm web sitesini taramak yerine, queryselector ile belirlemiş olduğunuz başlıkları ya da elementleri tarayabilirsiniz. Queryselector, yalnızca başlıkları veya bazı sayıları toplamak için taranan işlenmemiş HTML verilerini işliyor ve bu nedenle tüm değişkenler queryselector’den etkileniyor. Ayrıca, basit bir metin değişikliği tespitine ek olarak, günlük ekran görüntüsü analizi ve daha önce alınmış veri yapılarının analizine de erişebilirsiniz.

Metinsel Değişiklik Algılama özelliği sayesinde, rakiplerinizin web sitelerindeki değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmak size önemli bir avantaj sağlayabilir. İster yeni bir ürün lansmanı, ister bir başlık değişikliği veya fiyatlandırmada bir güncelleme olsun, bu değişiklikleri gerçekleştikleri anda bilmek stratejik kararları hızlı bir şekilde almanıza destek olacaktır. Metinsel Değişim Algılama, girişimciler ve profesyoneller için bir dönüm noktası olabilir. Özellik, dijital rekabet ortamı hakkında daha derin bir anlayış kazanarak uyum sağlamanıza ve strateji oluşturmanıza imkan tanıyor.

Görsel Değişiklik Algılama özelliği, görsel içeriğin hakim olduğu bir dönemde web sitesi izlemenin zorluklarına bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Belirlediğiniz web sitesinde en ufak bir farklılık tespit edildiğinde, ScrapX sizi tam olarak değişiklik alanını belirleyen bir bildirimle uyararak, sizi değişiklikleri manuel olarak arama zahmetinden kurtarıyor. ScrapX'in gelişmiş özellik seti, captcha'ları atlama yeteneğini de içeriyor. Cloudflare tarafından korunanlar da dahil olmak üzere sıkı önlemlerle korunan web sitelerini incelemesini sağlıyor. Bu durum, tarama olanaklarınızı Amazon ve Etsy dahil olmak üzere yüksek düzeyde güçlendirilmiş web siteleri gibi platformlara kadar genişletiyor. Kullanışlı kaydırıcı özelliği sayesinde, değişikliklere daha yakından bakabilir ve net, anında görsel bir karşılaştırma için en son alınan görüntü ile bir öncekini sorunsuz bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Veri Çıkarımı özelliği, web izlemede geleneksel metinsel ve görsel tespit yöntemlerinin ötesine geçiyor. Bu özellik, web sayfalarından verilerin hassas bir şekilde çıkarılmasını sağlarken, verileri, JSON biçiminde depolanan eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürüyor. İçerisinde bulunan Array Yineleyici, ürün listeleri, öğe dizinleri veya web sayfalarındaki tekrar eden verileri toplamak için kullanılabilir. Sektörünüzdeki müşteri geri bildirimlerini ve ürün açıklamalarını analiz ederek pazardaki boşlukları ve inovasyon fırsatlarını belirleyebilirsiniz. Bunun yanında, sizin ya da rakiplerinizin web sitelerindeki meta veri, başlık veya anahtar kelime kullanımındaki değişiklikleri izleyebilmeniz de mümkün. Bu veriler ile, SEO stratejinizi optimize edebilir ve arama motoru sıralamanızı iyileştirebilirsiniz.

Sektördeki rakiplerinizi incelemek ve bu doğrultuda kendi web siteniz için gerekli stratejik kararları verebileceğiniz, 6 web sitesi tarayabildiğiniz ücretsiz planın yanında aylık 6 dolar ile 20 dolar arasında değişen planlar mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.