Mistral AI, geliştiricilerin yapay zeka modellerini test etmesi için ücretsiz katmanını yayına aldı

Mistral AI, geliştiricilerin şirketin yapay zeka modelleriyle ince ayar yapmalarına ve test uygulamaları oluşturmalarına olanak tanıyan yeni bir ücretsiz katman başlattığını duyurdu.
Mistral AI, geliştiricilerin yapay zeka modellerini test etmesi için ücretsiz katmanını yayına aldı

Fransa merkezli Mistral AI, geliştiricilerin şirketin yapay zeka modelleriyle ince ayar yapmalarına ve test uygulamaları oluşturmalarına olanak tanıyan yeni bir ücretsiz katman başlattığını duyurdu.

Mistral AI, ayrıca geliştiricilerin API uç noktaları aracılığıyla yapay zeka modellerine erişmeleri için fiyatları düşürdü ve ücretsiz tüketici yapay zeka sohbet robotu le Chat'e görüntü işleme özelliğini ekledi.

Mistral'in yeni katmanı, API hizmeti veren platformu la Plateforme aracılığıyla kullanılabilir ve girişim, geliştiricilerin yapay zeka modellerini ücretsiz olarak denemelerine, değerlendirmelerine ve prototip oluşturmalarına olanak tanıyacağını söylüyor. Bununla birlikte, geliştiricilerin Mistral'in modellerini üretimde kullanabilmeleri için Mistral'in daha yüksek oran limitlerine sahip ücretli ticari katmanına yükseltmeleri gerekebilir.

Aslında Mistral açık yapay zeka modellerine sahip. Yani kullanıcılar Mistral'in yapay zeka modellerini indirip Apache 2.0 lisansı altında kullanabiliyor. Ancak bu yapay zeka modellerini barındıracak altyapıyı kurmak karmaşık olabiliyor. Le Plateforme, geliştiriciler için daha kolay bir deneyim sunuyor ve insanların Mistral'in platformunda inşa etmelerini sağlayarak onlara daha yüksek ücret limitleri sunabiliyor.

Mistral'in ayrıca API uç noktaları aracılığıyla Mistral NeMo, Mistral Small ve Codestral'a erişim fiyatlarını yüzden 50'den fazla düşürdüğü ve Mistral Large'ın fiyatını yüzde 33 azalttığı belirtiliyor. 

Bunun dışında Mistral AI, ilk çok modlu yapay zeka modeli Pixtral 12B'yi geçtiğimiz haftalarda tanıtmıştı. Şimdi ise Mistral'in görüntüleri ve metinleri işleyebilen ilk multimodal modeli Pixtral 12B artık le Chat'te mevcut halde sunuluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.