Turizm teknolojilerine odaklanan Hotel Engine, 140 milyon dolar yatırım aldı

140 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Hotel Engine'in değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı. 
Turizm teknolojilerine odaklanan Hotel Engine, 140 milyon dolar yatırım aldı

Turizm teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Hotel Engine, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Hotel Engine tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 140 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 140 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Hotel Engine'in değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaştı. 

140 milyon dolar büyüklüğündeki C serisi yatırım turu, Permira Growth Opportunities II liderliğinde gerçekleşti. Yatırım ile birlikte Permira direktörü Alex Melamud, Hotel Engine'ın yönetim kuruluna katıldı. Hotel Engine, en son 2021 yılının Kasım ayında 1,3 milyar dolar değerleme üzerinden 20 milyon dolar yatırım almıştı. 140 milyon dolarlık yatırımla birlikte Hotel Engine'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 220 milyon doları aştı

Hotel Engine tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, şirketin devam eden projelerini sürdürmenin yanı sıra uçuş ve araç kiralama konusunda yeni özellikler sunması için kullanılacak. 

2015 yılında Elia Wallen tarafından Denver'da kurulan Hotel Engine, odağına iş seyahatlerini alan bir turizm teknolojileri platformu olarak ön plana çıkıyor. Kısa süre önce ismini Engine olarak da değiştiren platform, birleştirilmiş faturalar, masraflar için teminat, 7/24 müşteri desteği, seyahat sigortası ve ücretsiz seyahat yönetimi yazılımı gibi özellikler sunuyor.

Temelinde B2B bir platform olarak hizmet veren Hotel Engine, müşterisi olan şirketlerin zamandan ve paradan tasarruf sağlamalarına olanak tanıyor. Hotel Engine içinde 750 binden fazla otel, 300 havayolu ve 40 kiralık araç şirketi yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.