Apple Watch'ın uyku apnesi tespiti özelliği FDA'den onay aldı

Food and Drug Administration (FDA), uyku apnesi tespiti özelliğinin kullanıma sunulması için gerekli onayı verdi.
Apple Watch'ın uyku apnesi tespiti özelliği FDA'den onay aldı

Apple tarafından düzenlenen "Glowtime" etkinliğinde Apple Watch Series 10 ve yenilenen Apple Watch Ultra'nın tanıtıldığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Bu yıl karşımıza çıkan Apple Watch modelleri özellikle sağlık takibi yetenekleri ile dikkatleri çekiyor.

Apple Watch Series 10 ve Apple Watch Ultra modelleri ile birlikte uyku apnesi tespiti özelliğinin kullanıma sunulacağı duyuruldu. Hatırlatmak gerekirse uyku apnesi, insanların uyku sırasında aniden nefes almasının durmasına neden olan bir hastalık.

Uyku apnesi tespiti özelliğinin genel kullanıma sunulabilmesi için gerekli izin alındı. Paylaşılan bilgilere göre Food and Drug Administration (FDA), uyku apnesi tespiti özelliğinin kullanıma sunulması için gerekli izni verdi.

Uyku apnesi tespiti özelliğinin sadece Apple Watch Series 10 için sunulmadığını da ekleyelim. Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 kullanıcıları da uyku apnesi tespit özelliğini bugünden itibaren kullanabilecekler. Söz konusu özellik, watchOS 11 güncellemesi çerçevesinde kullanıcılara sunulacak.

Bu özellik sayesinde Apple Watch modelleri, uyku sırasında solunum bozukluklarıyla bağlantılı küçük bilek hareketlerini tespit edebilecek. Solunum bozuklukları ile ilgili bir sorun tespit edilmesi durumunda ise Apple Watch kullanıcıları uyarılacak. Son olarak Apple'ın, uyku apnesi tespiti özelliğini 150 farklı ülkede kullanıma sunmayı hedeflediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.