Amazon, çalışanlarını haftada beş gün ofise çağırıyor

Amazon çalışanlarının 2 Ocak 2025 tarihinden itibaren haftada beş gün ofise dönmeleri gerekecek.
Amazon, çalışanlarını haftada beş gün ofise çağırıyor

Amazon CEO'su Andy Jassy, şirket çalışanlarına bir not göndererek 2025 yılının başında ofise tam dönüş çağrısında bulundu. Buna göre Amazon çalışanlarının 2 Ocak 2025 tarihinden itibaren haftada beş gün ofise dönmeleri gerekecek.

Son 15 aydır Amazon çalışanlarının haftada üç gün ofiste çalışması bekleniyordu. Jassy artık çalışanlardan beş gün yüz yüze çalışmalarını bekliyor, ancak bir çalışanın çocuğunun hasta olması gibi hafifletici durumlarda evden çalışmanın kabul edilebileceği uyarısında bulunuluyor.

Jassy, söz konusu notta “Son beş yıla baktığımızda, ofiste birlikte olmanın avantajlarının önemli olduğuna inanmaya devam ediyoruz” dedi.

Jassy ayrıca, Amazon'un 2025 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar şirket genelinde bireysel katkıda bulunanların yöneticilere oranını en az yüzde 15 artıracağını söylüyor. Bunun işten çıkarmaları gerektireceğini açıkça söylemedi ama bunu düşünceli bir şekilde yapacaklarını sözlerine ekledi. Jassy, “Daha az yöneticiye sahip olmak katmanları ortadan kaldıracak ve organizasyonları bugün olduğundan daha düz hale getirecektir.” ifadesini kullandı.

Elon Musk ve Marc Benioff gibi diğer büyük teknoloji yöneticileri de pandemi öncesi ofis kültürü normlarına geri dönülmesi için baskı yaptılar. Ancak bu ofise dönüş zorunlulukları bazı teknoloji çalışanları arasında olumlu karşılanmadığı için yöneticiler istediklerine ulaşamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.