Spotify, çocuk hesaplarında ebeveyn kontrollerini test ediyor

Spotify, Aile Planı için yeni ebeveyn kontrolleri getirdiğini duyurdu. Buna göre ebeveynler, 13 yaşın altındaki dinleyicilerin hesaplarını yönetebilecek.
Spotify, çocuk hesaplarında ebeveyn kontrollerini test ediyor

Spotify her türlü müziğe ev sahipliği yapıyor, ancak çoğu yayın hizmetinde olduğu gibi platformda da her yaşa uygun olmayan bazı içerikler mevcut. 

Spotify bu kapsamda Aile Planı aboneleri için yeni ebeveyn kontrolleri getirdiğini duyurdu. Bu kontroller başlangıçta Danimarka, Yeni Zelanda ve İsveç dahil olmak üzere belirli pazarlarda, daha geniş bir dağıtımdan önce mevcut olacak. Söz konusu özellik ebeveynlerin veya vasilerin 13 yaşın altındaki dinleyicilerin hesaplarını yönetmelerine olanak tanıyacak.

Pilot program, ebeveynlerin çocukları için videolar, şarkı sözleri ve Canvas videoları da dahil olmak üzere müstehcen içeriğe erişimi kısıtlamalarına olanak tanıyor. Ayrıca ebeveynler, belirli sanatçıları veya parçaları engelleyerek, Spotify Kids uygulamasını kullanmalarını gerektirmeden çocuklarının müzik deneyimi üzerinde daha incelikli bir kontrol sağlayabilecekler.

Yeni özellikle ilgilenen ebeveynler, Spotify uygulamasındaki Hesaplar sayfasından bu özelliğe erişebilecek, burada 13 yaşından küçük bir dinleyici ekleyebilecek ve kontrolleri yapılandırmak için talimatları takip edebilecekler.

TikTok, Meta, Snap ve YouTube gibi uygulama ve şirketler, artan düzenleyici baskıya yanıt olarak ebeveyn kontrollerini uygulamaya koyuyor. Netflix gibi yayın hizmetleri de bu tür özelliklere duyulan ihtiyacın farkına vardı. Tamamen ayrı bir uygulama kullanmak muhtemelen tercih edilebilir bir seçenek olsa da gerçekte birçok çocuk ya ebeveynleri indirmediği için ya da sundukları basitleştirilmiş deneyimi beğenmedikleri için yetişkinlerin kullandığı uygulamaları kullanıyor.

Bu nedenle Spotify'ın yeni özelliğinin halihazırda beklenen, hatta gecikmiş bir özellik olduğunu söylersek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.