Analistlere göre iPhone 16 Pro talebi beklenenden düşük

Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'e olan talebin, cihazların cuma günü siparişe sunulmasından bu yana beklenenden daha düşük olduğunu söyledi.
Analistlere göre iPhone 16 Pro talebi beklenenden düşük

Apple analisti Ming-Chi Kuo yaptığı açıklamada, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'e olan talebin, cihazların cuma günü siparişe sunulmasından bu yana beklenenden daha düşük olduğunu söyledi. Kuo, verilerinin bir tedarik zinciri anketine ve Apple'ın online mağazasında listelenen sevkiyat tahminlerine dayandığını söyledi.

Kuo, Apple'ın ön siparişleri kabul etmeye başlamasından sonraki ilk hafta sonunda dört iPhone 16 modelinin satışlarının yaklaşık 37 milyon adede ulaştığını ve bu sayının geçen yıl gerçekleşen iPhone 15 serisinin ilk hafta sonu satışlarına kıyasla yaklaşık yüzde 13 düşüş gösterdiğini tahmin ediyor.

Analist, düşüşün temel faktörlerinden birinin Pro modellerine olan talebin azalması olduğunu, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in ilk hafta sonu satışlarının, geçen yılın eş değer dönemindeki iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max satışlarına kıyasla sırasıyla yüzde 27 ve yüzde 16 düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.

Kuo'ya göre, standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, satışların ilk hafta sonunda iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'tan daha yüksek talep gördü, ancak bu durum Pro modellerine olan düşük talebi telafi etmek için yeterli olmadı.

Kuo, iPhone 16 Pro modellerinin beklenenden daha düşük talep görmesinin önemli bir nedeninin, Apple Intelligence'ın cuma günü piyasaya sürüldüğünde cihazlarda mevcut olmayacak olması olduğunu söyledi. Apple Intelligence özellikleri ekim ayında iOS 18.1 ile kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.