2024 yılında öne çıkan 4 chatbot geliştiricisi

Müşterilerinize daha iyi hizmet verebilmek için kullanabileceğiniz 2024 yılında öne çıkan 4 chatbot geliştiricisini sizler için inceledik.
2024 yılında öne çıkan 4 chatbot geliştiricisi

Hemen hemen her web sitesinde karşımıza çıkan, bize yardımcı olan chatbotlar hayatımızın olmazsa olmazı haline geldi. İş yerleri için müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak adına chatbotlar bir hayli önemli. Siz de müşterilerinize daha iyi hizmet verebilmek için, sizin için incelemiş olduğumuz 2024 yılının öne çıkan 4 chatbot geliştiricisine göz atabilirsiniz.

Chatbase

Chatbase, kullanımı kolay olan chatbot oluşturucularından biri. Çok fazla özelleştirme seçeneği olmamasına rağmen, kısa bir eğitim sürecinin ardından oluşturduğunuz chatbot’u rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Chatbase bilgi kaynağı olarak yüklenen dosyaları, metinleri, web sitesi bağlantılarını, Notion sayfalarını ve Sıkça Sorulan Soruları kullanır. Hangi planda olduğunuza bağlı olarak çeşitli GPT, Claude ve Gemini modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Chatbot’unuzu kolaylıkla web sitenize yerleştirebilirsiniz. WhatsApp, Messenger ve Instagram ile entegre olabilen Chatbot’unuz böylece müşterilerinize yanıt verebilir. Ayrıca dahili olarak kullanmak istiyorsanız Slack ile entegre edebilirsiniz.

Eğer arayışınız güçlü botlara yönelik değilse; Chatbase çok fazla potansiyele sahip. Chatbot’unuza ürünleriniz, iade politikalarınız ve benzerleri hakkında bilgi verdiğinizde birçok standart müşteri destek sorgusu ile başa çıkabilir.

Chatbase ücretsiz planının yanında, aylık 19 dolar ile 399 dolar arasında değişen planları da mevcut.

Botpress

Botpress, Chatbase’e göre çok daha güçlü bir chatbot oluşturucusu. Araç, Büyük Dil Modeli (LLM) destekli dil işleme, gelişmiş mantık ve akışlar, bilgi tabanları, bir veritabanı, bir web tarayıcısı, diğer uygulamalarla entegrasyonlar ve neredeyse her şeyi yapabilen yapay zeka araçları oluşturmak için olanak tanıyor.

Elbette bu kadar güç, beraberinde karmaşıklığı da getiriyor. Bu durum, uygulamanın sezgisel olmamasından değil de, sadece son derece güçlü ve çok fazla özelleştirilebilir olmasından kaynaklanıyor.

Chatbotlarla bir şeyler oluşturmak istiyorsanız, Botpress muhtemelen sizin için ideal bir geliştirici. Gücü ve özelleştirilebilirliğinin yanı sıra WhatsApp, Messenger ve Stripe gibi platformlarla entegrasyonları, aracı birçok sektörde birçok pozisyonda çalıştırabileceğiniz anlamına geliyor.

Bir diğer taraftan, mevcut araçlarınıza ve iş akışlarınıza kolayca chatbot eklemek istiyorsanız, Botpress muhtemelen biraz fazla üst düzey kalabilir. Karmaşık bir işiniz ve Botpress’in getirdiği güce ihtiyacınız yoksa, diğer platformlar çok daha basit ve kullanışlı olabilir.

Kullandığın kadar öde mantığı ile çalışan Botpress’de ihtiyacınız kadar özelliği kullanıp seçebildiğiniz PAYG (Pay as you go) planının yanında, aylık 495 dolar ile takımınız için bir sürü özellik barındıran Team planını da seçebilirsiniz.

Botsonic

Kullanacağım ürün, Chatbase kadar basit olmasın ama Botpress kadar da zor olmasın diyorsanız Botsonic, kullanım kolaylığı ve güç olarak iki araç arasında yer alıyor. Kullanımı Chatbase kadar kolay olmasa da, Chatbase’de yapacağınızdan çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Diğer chatbot üreticileri gibi Botsonic de çeşitli yapay zeka modelleri sunarak web sitenize bir bot yerleştirmenize olanak tanıyor. WhatsApp ve Messenger gibi kanallar ile entegre olarak, müşterilere daha iyi yanıt vermek için web sitenizi, yüklenen belgeleri ve diğer kaynakları bilgi olarak kullanabilir. Ancak Botsonic’in öne çıkan özelliği AI Agent, diğer araçlarla etkileşime girerek güçlü botlar oluşturmanızı sağlıyor.

AI Agent öncelikle, hem bir davranış hem de bir yetenek oluşturmanızı istiyor. Botsonic burada kullanıcının amacını anlamak için yapay zeka modellerini kullanıyor, ancak ona yardımcı olmak için birkaç detay verebilirsiniz. Yetenek ise botunuzu istediğiniz herhangi bir API'ye bağlamanıza olanak tanıyor. Doğru kurulumla, gerekli girdiler için kullanıcıyı sorgulayabilir ve ardından kullandığınız hizmete bağlanabilir. Başka bir deyişle, kullanıcının amacını öğrenebilir ve chatbot’unuzun bir uçuş rezervasyonu yapmak veya sipariş durumlarını kontrol etmek için bir API kullanmasını sağlayabilirsiniz. Online bir işletmeye sahipseniz, bu şekilde otomatikleştirebileceğiniz birkaç konuda size destek olabilir.

Botsonic’i kullanmak isterseniz, 7 günlük ücretsiz deneme sürümünün yanında, 1 ekip üyesi ve ayda 1.000 mesaj imkanı ile aylık 19 dolar, 5 takım üyesi ve ayda 12 bin  mesaj imkanı ile 299 dolar arasında değişen planları bulunuyor.

Intercom

Intercom öne çıkan helpdesk uygulamaları arasında yer alıyor. Müşteri desteğini yönetmek için chatbotları kullanmak istiyorsanız, sizin için ideal bir araç. Intercom birçok özelliğe sahip olduğu için, aradığınız özel araç, yapay zeka odaklı bir Fin AI temsilcisi.

Chatbot oluşturucu, Intercom helpdesk’inizi ve müşteri görüşmelerinizi bilgi tabanı olarak kullanabildiği gibi web sitenizi, yüklediğiniz tüm içerikleri ve diğer kaynakları da kullanabilir. Ayrıca canlı sohbet, e-posta, SMS, WhatsApp, Facebook ve Instagram'da entegre olarak çalışıyor. Bunların yanında, kullanımı çok kolay olan ve birçok konuda öne çıkan chatbot destekli müşteri destek platformu arıyorsanız, Intercom’u denemekte fayda var.

Bununla birlikte, neredeyse her yardım masası uygulaması artık bir tür sohbet robotu sunuyor. Seçtiğiniz yardım masasından memnunsanız ve zaten tüm müşteri verilerinize sahipse, Intercom'a geçmenize gerek yok.

Intercom’un 14 günlük ücretsiz sürümünün yanında aylık 39 dolar ile 139 dolar arasında değişen planları mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.