Göz sağlığı girişimi XP Health, 33.2 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli XP Health'in 33.2 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna QED Investors liderlik etti.
Göz sağlığı girişimi XP Health, 33.2 milyon dolar yatırım aldı

Göz sağlığına odaklanan XP Health, 33.2 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 33.2 milyon dolarlık B serisi yatırım turuna QED Investors liderlik etti. ABD merkezli XP Health'in yatırım turunda Canvas Ventures, American Family Ventures, HC9 Ventures, Valor Capital Group ve Manchester Story yer aldı. 

Şirket, aldığı yeni yatırımı teknoloji geliştirmek, pazar genişletmek, ürün ve hizmet iyileştirmek, pazarlama, kullanıcı destek hizmetleri ve stratejik ortaklıkları kurmak için kullanacağını açıkladı. 

2019 yılında Antonio Moraes ve James Wong tarafından kurulan XP Health, çalışanlara uygun fiyatlı göz sağlığı hizmetleri sunan bir girişim olarak ön plana çıkıyor. Bilindiği gibi göz sağlığı hizmetleri ve gözlükler genellikle pahalı XP Health, bu maliyetleri önemli ölçüde azaltarak çalışanların göz sağlığını daha uygun fiyatlarla sağlamalarına yardımcı oluyor.

XP Health'in sunduğu dijital göz muayenesi ve online alışveriş imkanı, insanların göz sağlığı hizmetlerine daha kolay erişmelerini sağlıyor. Fiziksel bir optisyen ziyaretini gerektirmeden göz muayenesi yapabilmek, zamandan tasarruf sağlayarak bu teknolojiye olan erişimi kolaylaştırıyor.

Yapay zeka teknolojisi kullanarak kullanıcıların yüz şekline ve tarzına en uygun gözlükleri önermek, gözlük seçim sürecini daha kişisel ve tatmin edici hale getiriyor. Bu noktada XP Health'in birçok büyük şirket tarafından çalışanlara yan hak olarak sunulan bir girişim olduğunun da altını çizmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.