In4startups ve Başakşehir Belediyesi Başakşehir Living Lab Kuluçka Merkezi tarafından yürütülen Hızlandırma Programı'nın bu yılki katılımcıları açıklandı. Şirketleşmiş ve fatura kesmiş girişimlere, hem yurtiçi hem de yurtdışından yatırım fırsatları sunmayı hedefleyen program, bu yıl yenilikçi fikirler ve sürdürülebilir iş modellerine odaklanıyor.
Program, Başakşehir Living Lab Kuluçka Merkezi'nin desteğiyle düzenleniyor ve girişimlerin yatırım turlarına hazırlık süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor. Seçilen 12 girişim, şirketleşme, ciro, müşteri edinimi, sürdürülebilirlik potansiyeli, yenilikçilik düzeyi ve ölçeklenebilirlik gibi kriterlere göre belirlendi.
Katılımcılar, in4startups ve partnerlerinin sunduğu kapsamlı mentorluk, eğitim ve ağ oluşturma fırsatlarının yanı sıra, girişim analizi, yatırıma hazırlık analizi, değerleme, kitle fonlamaya hazırlık analizi ve global pazarlara uygunluk raporu gibi imkanlardan yararlanacak. Programı başarıyla tamamlayan girişimciler, Gelecek Vadeden Girişimler yarışmasına ve 4 Aralık'taki Startup Yatırım Zirvesi'ne katılma fırsatı da elde edecekler.
in4startups Yatırım Odaklı Hızlandırma Programı'na seçilen 12 girişim şöyle sıralanıyor;
İnvosan: Mali müşavirlerin yaşadığı en büyük problemlerden birisi olan el ile fatura girme ve muhasebeleştirme işlemlerini, yapay zeka ve makine öğrenmesi modelleri çözümleri ile ortadan kaldırıyor.
Kiraala: Bireysel kullanıcıların ve işletmelerin birçok kategoriden ürünü, istedikleri zaman, fiyat ve koşullarda diğer kullanıcılara kiralamalarına olanak sağlayan döngüsel ekonomi platformu ve kiralama pazaryeridir.
Merlyn: Ankara merkezli girişim, paylaşım ekonomisine yönelik L-7 sınıf elektrikli mikroaraçlar geliştiriyor ve bu araçlarla bireysel araç sahipliğine alternatif olacak yenilikçi car-as-a-service iş modeli sunuyor.
Cherry Mic: Niğde merkezli girişim, sürdürülebilir tarım hedefinde ilaçlama ihtiyacını ortadan kaldıran toprak ve bitki verimi artıran mikrobiyal gübre üretiyor.
Meta-tıp: Kadavra maliyeti ve ulaşım derdi olmadan cerrahi simülasyon sayesinde organlara ulaşılabilir bir laboratuvar hizmeti sunuyor.
3D Pro Terapi: Ankara merkezli girişim; yapay zeka destekli fizyoterapi desteği sunuyor. Öğrenciler ve Araştırmacılar organ sistemlerini gerçek hâlleriyle, simülasyonlara bağlı gerçek görünüm gerçek boyut ve şekliyle deneyimleyebiliyorlar.
Szone: Müşterilerine mobil uygulaması üzerinden kolay, hızlı ve avantajlı mobil alışveriş deneyimi sunan otomatik perakende satış teknolojisi ve mobil alışveriş platformu olarak tanımlanıyor.
MirManage: Ölçek ve sektör fark etmeksizin üretim yapan tüm işletmelere, üretimdeki verimliliği arttırmak amacıyla, tak-çalıştır görüntü işleme destekli yapan endüstriyel veri toplama üniteleri ve yapay zeka destekli karar destek sistemi üretiyor.
EAI Wisdom: No-code platformu ile firmaların iş süreçlerini otomatikleştirmesine, kendi yapay zeka uygulamalarını oluşturmasına ve çalışanlarıyla paylaşarak verimliliği artırmasına olanak sağlayan bir yapay zeka çözümü olarak biliniyor.
Atık Nakit: Teknoloji ve veri odaklı sürdürülebilir bir sistem kuruyorlar. Bu sayede geri dönüşüm, çöp toplama ve kent temizliği operasyonlarında dijitalleşmeyi sağlayarak akıllı şehirler ve sürdürülebilirlik hareketine katkıda bulunuyor.
Glorvia: Gaziantep merkezli girişim; kullanıcıların onlara özel üretilecek olan elbisesini tasarlamalarına olanak sağlayan platformu olarak dikkat çekiyor.
EASmart: Girişim akıllı kepenk ve akıllı kumanda üretiyor. Tüm marka ve modelleri akıllandırabiliyorlar. Kumandayla kullanılan kepenk, bariyer, perde, dış kapı vb. ürünlerin sinyallerini kopyalayıp akıllıya çeviriyor ve mobil uygulamadan kontrolünü sağlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap